Méér dan 125.000 gastronomische maaltijden bereidde het collectief #feedthenurses de voorbije 2 maanden. Iedere dag weer.  Vandaag sloten ze hun aid-kook-campagne af met alweer een gezonde dis voor de verpleegkundigen in Turnhout en morgen in Herentals.

Iedereen wil deze Kempense chef-koks na deze missie van onverdroten inzet een hart onder de riem steken.

Jolien Laenen van restaurant De Wingerd (Vorselaar) was een van de protagonisten van #feed thenurses. Kristof Keuppens, chef-zaakvoerder van Hendrickx Feesten stelde zijn gewaardeerde infrastructuur ter beschikking. Ook chef Carl Wens van De Pastorie (Guide Micheline-ster) in Lichtaart was telkens actief present. 

'Onze Kempense ziekenhuizen bouwen hun Covid-afdelingen stilaan af en de voedingsleveranciers zijn door hun stockoverschotten heen', zegt Kristof Keuppens. 'Daarom sloten we vandaag ons Helden van de Zorg-project van 8 weken af.  Na 125.000 maaltijden.'

Jolien Laenen (De Wingerd) : 'Voorbije weken ontzettend intensief'

'De voorbije weken waren ook ontzettend intensief', onderstreept Jolien Laenen (De Wingerd).  'Na vandaag moeten we stilaan ook aan onze eigen zaak beginnen denken. We staan allemaal voor een nooit gezien uitdaging de komende maanden. Maar er is zeker hoop. Een nieuw en veilig concept om onze klanten veilig te ontvangen, zal een aanpassing zijn voor iedereen. Onze creativiteit zal overborrelen.

Ik bedank alle collega-koks, leveranciers, medewerkers voor en achter de schermen van ons meer dan geslaagd project #feed thenurses.  Morgen volgt nog een apotheose aan het AZ Herentals. Dank u allemaal!' 

'Met de hele crew maakten we vandaag een heerlijk culinair gerechtje met asperges - Breydelham - zuurdesem.  Voor dit speciaal moment serveerden we de gerechtjes niet in potjes, maar op prachtige borden van Culinaire keramist Charlie Martens van Studio-Mattes : die schonk na een wedstrijd 1.000 borden voor #feedthenurses.

Morgen - op de #internationaledagvandezorg - gaan we afsluiten in AZ Herentals en maken we ook daar ons asperge gerechtje.'

Sponsors : AgoraCulinair - Délidis Didess - Wingerd Vorselaar - Hendrickx Feesten - Atelier Maple - ZOEN - DE PASTORIE - DECA Packaging Group - N.V. Eierveiling Poederlee - Belgische Saffraan - Delizio.

Foto's K.Hendrickx/Nnieuws.