Een pop-up bar openen op een bijzondere plaats is een populair fenomeen. Ook Ecocentrum De Goren heeft deze zomer een eigen zomerbar: de Bosbar. De naam dekt de lading: een café knal naast het bos en met een gezellige ecotuin. Op zondag 31 juli bruist de Bosbar dankzij een DIY-marktje, muziekoptredens, kinderanimatie, expo's en een kindvriendelijke bosexpeditie. Op 7 augustus is er een grote spelnamiddag.

De Bosbar is deze zomer iedere zondag open van 11 tot 17 uur. Enkele verenigingen uit de buurt zorgen voor de uitbating. De volgende weekends is de Bosbar in handen van het Rauwse feestcomité en van het Harmonieorkest Mol-Rauw.

"Toen de mensen van de gemeente en het Ecocentrum ons vroegen of we mee de Bosbar wilden organiseren, was dat direct volmondig 'ja' ", zegt Janna Lefevere van het Rauwse Feestcomité. "Het Ecocentrum ligt aan een prachtig natuurgebied en heeft een heel mooie tuin met gezellige hoekjes. De ideale plek voor zowel een actieve als een lazy Sunday. De bar zelf werd helemaal aan het bosthema aangepast, met veel hout en groen."

Het Rauwse feestcomité gaat op 31 augustus meer doen dan enkel dranken schenken. "Vanaf 13 uur is er in samenwerking met M.ond een Do-It-Yourself-marktje met verschillende standjes die handgemaakte hebbedingen verkopen. Saxofinario geeft een muziekoptreden. Tussendoor spelen we Americana-Bluegrassmuziek. Voor de kinderen is er grime met fotoshoot, een speurtocht in de Ecocentuin die vol kunstwerkjes hangt. De avonturiers kunnen op schattenzoektocht in het natuurgebied en brengen best laarzen mee. Tot slot hebben we ook nog twee tentoonstellingen: een fotografie-expo van jong talent uit de Kempen 'URBEXKempen' en een tijdelijke expo over de geschiedenis van het Rauw.

De week erop, op zondag 7 augustus, staat het Rauwse harmonieorkest achter de bar. Zij dagen iedereen uit op hun spelnamiddag met gezelschapsspelen voor groot en klein.

Praktisch

Bosbar @ Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71.
Zondag 31 juli en 7 augustus, open van 11 tot 17 uur.
TIP: In de tuin kun je gezellig en beschut picknicken.
Parking: indien de parking aan het Ecocentrum volzet is, kun je gebruik maken van de gratis parking van Sun Parks aan de overkant van de straat.