50 jaar Prinsenpark.  Met een nieuw bezoekerscentrum, nieuwe speelzones,... heeft het park redenen genoeg om feest te vieren. Op zondag 12 juni organiseert Prinsenpark een groot openluchtfeest met animatie, workshops, begeleide wandelingen, optredens en catering.

Groot en klein, iedereen is welkom. De toegang en deelname aan de activiteiten zijn volledig gratis. Ter plekke kan je bij het onthaal nog inschrijven voor de activiteiten, maar als je helemaal zeker wil zijn van jouw plekje reserveer je nu al via de website:

Er is tijdelijk éénrichtingsverkeer van de Geelsebaan (baan van Retie naar Geel) naar het Prinsenpark. Terug wegrijden kan via de Molendijk. Echte slimmeriken komen per fiets: makkelijk, snel en super voor het milieu en klimaat! Er is ruime fietsparking voorzien vlakbij de feestweide.

Een greep uit het programma

Op zoek naar broedvogels in het Prinsenpark van 11 tot 13 uur.  We maken een wandeling van ca. 6 kilometer en ontdekken samen de diversiteit aan broedvogels in het Prinsenpark. We leren ook de zang van een aantal zangvogels herkennen.

Voorstelling Dom - Charel & co om 13.30u, 15 of 16.30 uur (steeds 30 minuten)

'Dom' is eigenzinnig interactief clownesk vertel- en circustheater met rolbanen, blaaspijpen, een haai en ook walvis maar bovenal één boodschap: 'De Charel is niet dom, dat is hij nie; de Charel is genie!'

Rondleiding nieuw bezoekerscentrum om 13.30 , 14.30 of 15.30 uur (steeds 30 minuten)

Architect Jan Vermeulen en projectverantwoordelijke Charlotte Rubbens nemen je mee voor een informatieve toer door het nieuwe bezoekerscentrum.

Het bos van morgen van 14 tot 15 uur

Tijdens deze gevarieerde wandeling maken we samen een sprong in de tijd en bekijken we hoe, vertrekkend vanuit het vertrouwde dennenbos, het bos er binnen 50 jaar uit kan zien.

Bosomvorming in een veranderend klimaat van 16 tot 17 uur

We bekijken hoe de bossen zich de voorbije 50 jaar hebben ontwikkeld, hoe het beheer is geëvolueerd en hoe we kunnen omgaan met de klimaatopwarming.

Als de activiteiten niet volzet zijn kan je ook nog ter plekke aansluiten, raadpleeg het onthaal voor het nieuwe bezoekerscentrum. Voor meer informatie en inschrijven voor de activiteiten kan je terecht op onze website: www.provincieantwerpen.be > Feest in het Park

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

Wanneer:
Zondag 12 juni van 13 tot 18 uur, de vogelwandeling is van 11 tot 13 uur

Waar:
Provinciaal Groendomein Prinsenpark
Kastelsedijk 5
2470 Retie.

Deelnameprijs:
Gratis parking, toegang en animatie; hapjes en drankjes aan democratische prijzen