Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Feest in Kasterlee tijdens Pompoenmaand

Pompoen

Kasterlee en pompoenen zijn ontegensprekelijk al eeuwenlang met elkaar verbonden. Oktober is dan ook uitgegroeid tot pompoenmaand, waarin de pompoengekte in alle vormen toeslaat. Een hele maand worden evenementen en activiteiten aan elkaar geregen met de oranje vrucht in de hoofdrol.

De pompoenmaand gaat traditioneel van start met het Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen op zaterdag 1 oktober. Ook dit jaar mikken de kwekers weer op vruchten van meer dan 1.000 kg. Schrijf je in voor de begeleide Pompoenwandeling  op 1 oktober. De gids neemt je mee langs pompoenvelden en pompoentaferelen. Je stopt voor een fris pompoenbiertje of frisdrank bij het Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen. Inschrijven voor de wandeling is verplicht via www.visitkasterlee.be.

Op zondag 2 oktober opent het werkervaringscentrum De Pompoenerie zijn deuren voor het jaarlijkse oogstfeest. Zondag 9 oktober vliegen de pompoenen je om de oren tijdens het Belgisch Kampioenschap Pompoenschieten. Deze traditie met heel veel randanimatie wordt door VVV-Toerisme Kasterlee vzw op touw gezet.

Op zondag 16 oktober organiseert het Marktcomité van Kasterlee de Pompoendag op en rond de Markt van Kasterlee. Van 10 tot 18 uur kuier je er langs pompoenstandjes en proef je van pompoengerechten met een streepje muziek en kinderanimatie voor de kleintjes. Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk de pompoenweging. Zal het winnende exemplaar ook dit jaar meer dan 1.000 kg wegen?

Ter afsluiting worden de reuze pompoenen op zondag 23 oktober te water gelaten tijdens de Pompoenregatta. Het Kastelse Pompoenengenootschap zorgt voor ambiance in en rond het water.

Quote: ‘Kasterleenaren zijn fier op hun naam als ‘pompoenpapeters’. Wij zijn dan ook blij dat we dit jaar weer ten volle kunnen genieten van al wat onze oranje vrucht te bieden heeft. De hele maand oktober worden de tradities in ere gehouden. De pompoenen worden op verschillende creatieve manieren ingezet.     Foto rr /toerisme.

Markt, Kasterlee, België

Pompoen

Deel dit artikel