Op zaterdag 18 juni organiseert 't Origineel in samenwerking met vzw AIF+ in het stadspark van Geel de vierde editie van het wereldfeest ''t Origineel ontmoet Geel'.

Een verblindende ontmoetingsdag waarin iedereen kan proeven van diverse muziek, dans, eten en nog veel meer. Kom mee genieten van de culturen die Geel rijk is.

't Origineel staat te popelen om eindelijk weer een nieuwe editie van ''t Origineel ontmoet Geel' te organiseren. Bovendien viert vzw AIF+ z'n 25ste verjaardag tijdens deze editie. Het wordt dus een schitterend uitwisselingsmoment tussen multiculturele en Vlaamse verenigingen uit Geel.

Multicultureel feest in het stadspark

Kom op 18 juni naar het stadspark en ontdek wat het multiculturele verenigingsleven in Geel te bieden heeft. Iedereen is welkom en de toegang is helemaal gratis.

Tussen 11 tot 23 uur geniet je van een rijk aanbod waar voor iedereen wel iets te vinden is:

• Proef van de wereldkeuken. Je kunt kiezen voor een volledige maaltijd of van alles een beetje ontdekken dankzij proevertjes aan democratische prijzen.
• Laat je doorlopend verwonderen door optredens met zang, dans en muziek op en rond het podium.
• Snuister rond op het marktje waar de verschillende verenigingen een kraampje hebben met artisanale producten, culturele maaltijden en drankjes. Je krijgt een inkijk in hun vereniging en cultuur.
• Randanimatie voor jong en oud: vuurspuwen, springkastelen, grime, kaligrafie, henna, een kinderstand met snoep, speeltuintje ...

't Origineel? Wat is dat?

't Origineel is een initiatief van dienst gelijke kansen waar mensen uit verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen organiseren en een brug kunnen slaan naar de lokale samenleving.

Verenigingen uit verschillende culturen komen er samen en organiseren culturele activiteiten. Dit biedt de mogelijkheid om op een rustig tempo van elkaar te leren.

't Origineel staat open voor samenwerking met iedereen.