Nu zondag 11 juli organiseert gemeente Lille Feest in 't Dorp aan kasteel Hof d'Intere in Wechelderzande. Het feest start om 14 uur met een kindernamiddag en een seniorennamiddag. 's Avonds kan het brede publiek meezingen met Jan De Smet (foto).

Tijdens de kindernamiddag kunnen de kinderen naast de splinternieuwe speeltuin ook genieten van het optreden van Zannemie. Zannemie heeft niet alleen veel kindernoten op haar zang, haar liedjes zijn ook leuk voor mama's en papa's.

De senioren kunnen hun hart ophalen met optredens van de lokale zangers Jaimy, Ive Rénaarts en Torsten.  Schepen van voor  cultuur Kersemans : "We hebben pas onze nieuwe cultuurkalender bij alle inwoners in de bus gestoken. Voor het cultuurseizoen 2021-2022 hebben we een heel mooi cultureel aanbod uitgewerkt.

Dat gaat van klassieke muziek, over boeiende lezingen tot stand-upcomedy. Ook Feest in 't Dorp past in onze ambitie om al onze inwoners op aangename manier te laten genieten van cultuur. Met de Vlaamse feestdag op 11 juli geven we er een eerste keer een lap op.

Op 15 augustus hebben we opnieuw een editie van Feest in 't Dorp gepland. Dan laten we de sixties tributeband De Bonanzas los aan de Heggekapel in Poederlee. Het blijft een beetje puzzelen om in deze coronatijden alles veilig te organiseren, maar we hebben hard gewerkt en alle voorzorgen genomen. Het zal een deugddoend maar veilig volksfeest worden."

Feest in 't Dorp is gratis, maar je reserveert best vooraf je plaatsje. Reserveren kan tot tafels van 8 personen op www.lille.be/feestintdorp. Vooral voor de tafeltjes tijdens de avondvoorstelling moet je er snel bij zijn.  Foto rr /Jan De Smedt.