Het jaarlijkse feest van de Kempense vrijwilliger borrelde zaterdag over van de zangtalenten : 1.350 kelen zongen in Teunenberg met The Ed Sullivan Quartet XXL een nooit gehoorde samenzang.  Enkel Olen waardig.  Keizer Karel zal het geweten hebben.

'Straf, ieder jaar ben ik zo verbaasd dat een massa vrijwilligers uit de verre regio op een zaterdagvoormiddag naar ons Pottendorp komen om samen te genieten', lacht chef-organisator Bart Wynants van beweging.net. 'Neen, een veel sterker statement voor de kracht van vrijwilligerswerk ga je deze dagen niet vinden.'

Het feest sluit de week van de vrijwilliger af, die wil onderstrepen hoeveel 1.000-en vrijwilligers zich dagelijks belangeloos inzetten voor hun sportvereniging, jeugdbeweging, culturele vereniging of een ander goed doel.

De dag van de vrijwilliger in Olen is een organisatie van beweging.net samen met de partnerorganisaties CM, ACV, OKRA, Femma, KWB, KAJ, Familiehulp, Wereldsolidariteit, Pasar, Samana en het Internationaal Comité. (bn)  Met dank aan Nicole Retie / NNieuws.