U bent hier

Feestelijk weekend in teken van 900 jaar Vorselaar 22900

Kempen regio | Vorselaar
31.08.2017 - 13.55u
Door: Herman Gezelle

Vorselaar viert tijdens het weekend van 8, 9 en 10 september volop de 900e verjaardag van de gemeente. Blikvangers zijn de al volgeboekte historische wandeling in de kasteeldreef en een Urban Trail dwars door de plaatselijke monumenten.

Op vrijdagavond wandelen 1.600 deelnemers door de sfeervol verlichte kasteeldreef en over het private middeleeuwse kasteeldomein. Onderweg word je getrakteerd op toneel, muziek of vertellingen, die allemaal een sfeervol stukje Vorselaarse geschiedenis meegeven.

Op zaterdag kan iedereen meedoen aan een unieke 'Urban 900 Run', een vrije loop die door liefst 18 Vorselaarse gebouwen en monumenten leidt. Door deze gebouwen kunnen de deelnemers lopen : - Sint-Pieterskerk - De Pastorie (huidige pastoorswoning) - Klooster van de zusters van Vorselaar met de enig mooie kapel - Het gemeentehuis - 't Buurthuis (de 1e Diamantschool van België in vorige eeuw) - Sport M.C. Olympic - Den Engel - ook alle Vorselaarse scholen verlenen hun medewerking.

Deelnemers kunnen kiezen uit 5 of 12 km. Inschrijven (6 euro, vanaf 12 u, vrij starten tussen 13 en 14 u) kan alleen ter plekke, aan sportcentrum De Dreef, waar ook kleedkamers en douches zijn. De Urban Trail staat open voor iedereen vanaf 12 jaar. De KWB trakteert bij aankomst iedereen op een pannenkoek. Aansluitend op de trail kun je afzakken naar het centrum voor gezellig straattheater bij de plaatselijke horeca. Op zondag is er kermis en vanaf 14 uur 'Vorselaar Zingt en Danst'.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto