U bent hier

Feestelijke aftrap van Fair Trade Ecocyclo

Grobbendonk | Nijlen regio
14.09.2018 - 16.37u
Door: Mark Jaspers

Fietsen, proeven en bijleren over (h)eerlijke producten in Nijlen en Grobbendonk. Het feestelijke startschot voor de Fair Trade Ecocyclo weerklinkt op zondag 16 september 2018 in aanwezigheid van Rik Röttger, deputé voor mondiaal beleid en duurzaam-heid, om 10.00 uur in het gemeentehuis in Nijlen, Kerkstraat 4.

Vanaf zondag 16 september zijn de brochures beschikbaar die je in de beide gemeenten langs heel wat plekjes leiden die met fair trade te maken hebben.

De Fair Trade Ecocyclo is een fietsgids die je langs locaties voert met een link naar eerlijke handel en lokale, duurzame voeding. Deze fietsgids is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Provincie Antwerpen, de gemeenten Nijlen en Grobbendonk.

Op sommige plaatsen kan je producten aankopen of proeven. Andere plekken zetten dan weer aan om actie te ondernemen of je kennis te vergroten. Aan de hand van tips en weetjes ontdek je al fietsend dat fair trade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in de gemeenten Grobbendonk en Nijlen.

Hoe fiets je de route?

Je fietst de tocht aan de hand van de brochure en grotendeels via de fietsknooppunten. Waar je de knooppunten verlaat, verduidelijken we de route in de brochure en op de kaart. De tips zijn interessante locaties die niet langs de route liggen.

De fietstocht start aan het station van Nijlen, Statieplein 1 te Nijlen. Met je rug naar het station fiets je naar rechts en sla je linksaf op de Statiestraat. Aan je rechterkant is de Wereldwinkel, meteen je eerste halte.

Waar vind je de brochure?

Je kan de brochure op zondag 16 september om 10.00 uur gratis afhalen in het gemeentehuis van Nijlen.

12 gouden tickets voor de snelle deelnemers!

In de eerste 100 brochures die verdeeld worden tijdens het startmoment in Nijlen, zitten 12 gouden tickets verstopt. Die kunnen de deelnemers tijdens de tocht inwisselen voor leuke en lekkere prijzen op één van de haltes.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto