U bent hier

Feestelijke heropening Bakkerijmuseum

Geel
11.04.2018 - 10.47u
Door: Herman Gezelle

Het Bakkerijmuseum heropent feestelijk tijdens het weekend van Erfgoeddag, op zaterdag 21 en zondag 22 april. Op zaterdag is er een prijskamp voor schuttersgilden. Op zondag zijn er gidsbeurten, demo's van oude ambachten, draait de Molen van 't Veld en is er een bijeenkomst van oude tractoren.

Het Bakkerijmuseum in Geel-Ten Aard sloot in de zomer van 2015 haar deuren, na het overlijden van de bezieler Willy Goossens. Erfgoedliefhebber Leo Struyven wierp zich op als kandidaat om de inboedel in zijn geheel over te kopen.

De geschiedenis van het lokale bakkerijwezen krijgt nu een frisse herstart, op de oorspronkelijke locatie.

Op zaterdag 21 april zet het Bakkerijmuseum de mooie traditie van de schuttersgilden in de verf. Dan gaat de eerste prijskamp van de Molen van 't Veld door. De inschrijvingen voor de schuttersverenigingen starten om 12 uur, de wedstrijd zelf begint om 13 uur.  Ook de bezoekers die niet deelnemen aan de molenschieting, kunnen een poging wagen op de liggende wip en de mini-staande wip.

Op zondag 22 april zijn er elk uur tussen 10 en 18 uur gidsbeurten door het museum. Je ontdekt er broodvormen, hostie-ijzer of karren die gebruikt werden voor het vervoer van en naar de molen. Het aanpalende bakhuis met de grote collectie bakkerijmachines biedt een leuke extra.

Naast gidsbeurten in het museum, zijn er heel wat activiteiten op en rond de site, doorlopend van 10 tot 18 uur. De molen zal draaien, er zijn eet- en drankkraampjes, demo's van oude ambachten (malen van graan, dorsen, maïs ontkolven, ...) en een bijeenkomst van oude tractoren.

Je kunt ook met een natuurgids op stap in het aanpalende natuurreservaat De Zegge, enkel deze activiteit is betalend. Je kunt een bezoek aan het Bakkerijmuseum ook combineren met een bezoek aan het Geelse Lampenmuseum, ook zij doen dit jaar weer mee met Erfgoeddag.

Na het heropeningsweekend is het Bakkerijmuseum elke zondag van 14 tot 17 uur geopend voor het publiek. Groepen kunnen er op afspraak terecht. Boekingen lopen via eigenaar leo.struyven@gmail.com of via toerisme Geel.

 

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 18.02u reading time3min

3 Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto