U bent hier

'Feestelijke opening' Markgravenstraat : slechts 10-tal bewoners komt vieren

Herentals | Neteland
23.12.2017 - 14.26u
Door: Lex Verellen

Het stadsbestuur (CD&V en Sp.a) nodigde vanmiddag de inwoners van de Markgravenstraat uit om hun vernieuwde straat feestelijk te openen. De festiviteiten vonden plaats in de cafetaria van de Vossenberg. Slechts een 10-tal bewoners was present.

Wegens de problemen met afwatering en de minder goede staat van de straat werden de weg- en rioleringswerken prioritair behandeld door het college. De riolering was immers één van de oudste van de stad en dringend aan vernieuwing toe.

Bij hevige regenval ontstonden er wegverzakkingen, waardoor dit dossier voorrang kreeg. Op 27 maart startte een aannemer met de heraanleg van de Markgravenstraat.

De heraanleg verliep in twee fases. Fase 1: van Kleine Markt tot en met kruispunt Vossenberg en fase 2: van kruispunt Vossenberg tot aan kruispunt Koeterstraat.

Deze werken verliepen bijzonder vlot en zonder problemen. Dat moet gevierd worden en dat samen met de bewoners.

Er was een vrij beperkte opkomst van de bewoners van de Markgravenstraat. Slechts een 10-tal mensen hadden de weg naar de Vossenberg gevonden op deze zaterdagnamiddag.

De coalitiepartners CD&V en Sp.a waren wel sterk aanwezig, zelfs in volstrekte meerderheid...

Op de groepsfoto van het voltallige gezelschap aan de Vossenberg : 90% politici en hun fans, 10% echte bewoners van de Markgravenstraat.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto