Na de vele voorbereidingen is het eindelijk zover: de pop-upstore in Zandstraat 77 opent zijn deuren voor het grote publiek. Enkele Herentalse webshopondernemers krijgen hierdoor de kans om te proeven van hoe het is om een echte winkel uit te baten.

Wie “POPT” er daar?
In deze gloednieuwe pop-upstore is er voor ieder wat wils. Je vindt er de natuurlijke beauty- en lifestyleproducten van l’essentiel de Marcelle, de handgemaakte juwelen van Setareh, de veganistische schoenen en accessoires van Chevaliers Des Pieds, de Boeckie-wenskaartjes gemaakt van gerecycleerd papier, de prachtige stoffen van Daaidieka en handgemaakt porselein van
K!-design.

Al deze producten zijn fair trade en ecologisch. Als klant kun je dus rekenen op eerlijke en pure producten.

Win-winsituatie

Deze tijdelijke winkel, die er overigens komt in samenwerking met het stadsbestuur en CVO DTL, is de ideale manier om tijdelijk leegstaande handelspanden in te vullen. Jonge ondernemers krijgen de kans om hun beginnende zaak te promoten en tegelijkertijd staat het pand in de kijker.

Wat na deze drie maanden?

In zijn speech haalde schepen van middenstand en lokale economie Jan Michielsen (CD&V) aan dat een verlenging van het contract van drie maanden goed mogelijk is. Een enthousiaste Sarah Boxstaens vertelt: “Het zou geweldig zijn als we aan dit avontuur nog een vervolg kunnen breien!”.

Vanaf 21 april tot 12 juli is de winkel open van dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 – 17:30 uur. De kersverse ondernemers zijn er alvast volledig klaar voor.  Tekst en foto's Hanne Geudens / Nnieuws.