De fonkelnieuwe school in Gierle is klaar om haar leerlingen te ontvangen. Op 2 september rolt het schoolteam de rode loper uit voor de leerlingen. De kinderen zetten dan in feestkledij het nieuwe schooljaar in. Wie de nieuwe school met eigen ogen wil bewonderen, is welkom op woensdag 18 september.

De nieuwe school

Luc De Backer (Groen), schepen van onderwijs: "De school in de Ursulinenstraat in Gierle is een moderne, energiezuinige nieuwbouw. De nieuwe klassenvleugel bestaat uit 12 ruime klassen, lokalen voor levensbeschouwing, crea en technologie, lokalen voor de ondersteunende diensten, een zorglokaal en een sanitair blok".

De kapel werd geïntegreerd in het project. Ze kreeg op het gelijkvloers een eetzaal en een polyvalente ruimte op de verdieping. De nieuwe school heeft speelvriendelijke en groene speelplaatsen en een grote fietsenstalling.

Ivo Snels, directie: "De school werd gerealiseerd in een erg positieve samenwerking met de publiek-private vennootschap Scholen van Morgen en aannemer MBG. Het ontwerp was van architecten Hilde De Ruysscher en Karel Beeck".

Opening voor de kinderen

Tijdstip: maandag 2 september 8 - 9 uur  Locatie: Ursulinenstraat Gierle (toegang langs parking Albert Heijn - Kloosterstraat Gierle).