We hebben er in Herentals veel jaren op moeten wachten : de noodzakelijk uitbreiding van de Kringwinkel en de bijhorende magazijnen.

Reeds verscheidene jaren zit De Kringwinkel in Herentals namelijk met een groot ruimtegebrek om de gestaag groeiende stroom aan herbruikbare goederen vlot te kunnen verwerken en verkopen.

Op 3 juni is het eindelijk zo ver: de vernieuwde en vergrootte winkel wordt feestelijk geopend (de uitbreiding van de magazijnen is voor later gepland).

Inbedding in de sociale campus ‘Spiegelfabriek’
De sociale campus is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het OCMW van Herentals en De Kringwinkel Zuiderkempen. Beide organisaties geloven sterk in de synergie die voortvloeit uit het samenleven- en wonen van verschillende sociale organisaties onder 1 dak.

We vieren deze opening dan ook samen met de andere partners van de ‘sociale campus Spiegelfabriek’, waarmee we het gloednieuwe gebouw delen: ISOM, den Travoo en ‘t Peeseeke/Digidak.

Samen Herentals als thema van de feestelijke openingsdag

Een heleboel organisaties uit Herentals en omstreken verlenen hun medewerking aan deze feestelijke opening, onder het motto ‘Samen Herentals’. De bedoeling is dat door het samen organiseren van allerlei activiteiten mensen van verschillende strekkingen en achtergronden dichter bij elkaar komen en deze contacten ook op langere termijn tot nieuwe initiatieven zullen leiden.

Iedereen is welkom vanaf 13 u. om allerlei activiteiten mee te maken: dans optredens, live muziek, kook workshops, de onthulling van een kunstwerk, een modeshow, infostanden,...

Derde trash design shop voor De Kringwinkel Zuiderkempen

De Kringwinkel aan de Lierseweg in Herentals zal tevens de derde ‘trash design shop’ van De Kringwinkel Zuiderkempen huisvesten.

Deze ‘winkel in De Kringwinkel’ biedt een opmerkelijk aanbod aan originele, handgemaakte producten die vervaardigd zijn uit materialen die anders op de afvalberg zouden belanden.

Naast product hergebruik hecht De Kringwinkel Zuiderkempen ook veel belang aan materiaal hergebruik. We redden deze materialen van de afvalberg en kunnen er mensen een zinvolle, duurzame job mee aanbieden.