Schriek – 19/07 - hoeve BBQ : de zomer is op zijn hoogte punt en dan wordt in Schriek, de BBQ aangestoken op de Sint Janshoeve. De Boerderij van de familie Vermeylen en al vele jaren de BBQ locatie van Schriek. Op de boerderij zit je in het midden van de prachtige tuinen te genieten van de zomerzon die meestal van de partij is! Voor de kinderen staan er verschillende springkastelen.

Omstreeks 13u komen de eerste van de 1500 gasten toe. De Landelijke gilde van Schriek maakt er een erezaak van om iedereen met een ronde buik en een goed gevoel naar huis te sturen van op hun BBQ. De groenten zijn a volente en het vlees wordt aan democratische prijzen verkocht. Dus als je een gezellige zomerse namiddag wil beleven dan is er op 19 juni maar een adres deze zomer: Sint Janshoeve Bredestraat 38.

Schriek 16/08 - Gymkana
1 dag per jaar mag je er zeker van zijn dat elke tractor in Schriek en omstreken er op zijn paasbest uitziet, want op 16 augustus verzamelen er weer mee dan 200 tractoren aan de kerk van Schriek voor eerst een zegening door meneer pastoor. Om dan nadien aan iedereen te laten wat de bestuur met zijn werkpaard kan nemen de meeste deel aan de Gymkana.

De Gymkana van Schriek is een van de eerste en een van de grootste tractoren behendigheidswedstrijd van het land. In Schriek is men ondertussen al aan de 27 ste editie toe, en toch zit er nog geen verval op het concept want jaarlijks is de deelnemerslijst sneller uit verkocht dan pakweg Tomorrowland en loopt het kerkplein van Schriek vol met kijklustigen.

Hier wordt er ook aan de kleinste gedacht en wordt er ook een heuse kindergymkana georganiseerd die weliswaar een 300 –tal kinderen op de been brengt om hun kunstjes aan de ouders en familie te laten zien.

Schriek - 23/08 – Bernardusfeesten
Meer als een weide en een heilige heeft de landelijke gilde van Schriek niet nodig om een heuse feestdag te organiseren. Op de kruising van de Schriekstraat en de Leo Kempenaersstraat eren zij dan patroon heilig Sint Bernardus en met wat anders dan het bier van Sint Bernardus kan dit beter gevierd worden?

Eerst is een fietstocht met culinaire lekkerheden en nadien kan je dan uitblazen op het grootste terras van Schriek met een frisse en perfect getapte Sint Bernardus. 's Avonds wordt er nog een misviering gedaan ter eren van Sint Bernardus en nadien feesten ze verder tot in de vroege uurtjes.