Felix Groep (Mol, Herentals, Brecht, Brasschaat, Kapellen) heeft de Peugeot-activiteiten van Garage Lavrijsen Peugeot Herentals overgenomen. Daardoor biedt de Kempense Citroën-concessiehouder voortaan ook Peugeot aan. Beide merken zijn eigendom van de Franse constructeur PSA.

"Felix Groep is 1 van de concessiehouders die door PSA zijn aangeduid om haar toekomstplannen te realiseren", zegt Ben Quirijnen, samen met zijn broer Tim gedelegeerd bestuurder van Felix Groep. "Aan het eind van de rit moet er meer synergie zijn tussen de verschillende dealers, bijvoorbeeld op het vlak van klantervaring en kwaliteitsniveau."

Overname lag voor de hand

"We zijn sinds 1986 hoofdverdeler van Citroën en breiden nu ons aanbod uit met Peugeot", vult Tim Quirijnen aan. "De jongste jaren varen beide merken elk een eigen koers en richten hun gamma's zich op specifieke doelgroepen, zodat wij een veel breder scala van modellen kunnen aanbieden.

Voor ons lag de overname voor de hand omdat we in Herentals al een vestiging hadden, op een boogscheut van Lavrijsen."

Voormalig eigenares Annemie Lavrijsen legt zich voortaan toe op andere professionele activiteiten.

Zaakvoerder Ivan Van Gorp en het voltallige team van Lavrijsen Herentals blijven aan boord. "Dit is voor Garage Lavrijsen op middellange en lange termijn de beste beslissing die we konden nemen", zegt Ivan Van Gorp.

"Dit biedt garantie op de verdere verdeling van Peugeot in de regio en op de werkzekerheid van ons personeel. Onder de vleugels van Felix Groep kunnen wij nog groeien en ons sterker op de kaart zetten."

Eind dit jaar verhuist Felix Group zijn filiaal in Herentals naar het veel grotere gebouw van Garage Lavrijsen aan Hemeldonk. Daar komen Citroën en Peugeot onder 1 dak in 2 aparte showrooms. (MiK - Paul Huysmans)