De Kempense rock-coverband FENIX bestaat uit 6 bandleden. Ze brengen steengoede rock covers van Guns N' Roses, U2, Janis Joplin, AC/DC, Kings Of Leon en andere topgroepen.


In 2003 richtten Vincent Fransen  en Rik Stynen een rock-band op. Ze werd gedoopt onder de naam FENIX. Hun muzikale reis ging van café naar café. De band werd steeds populairder en zo stonden ze dan ook op grotere podia.

Al snel stond de band in het voorprogramma van enkele grote Vlaamse artiesten. Zo hebben ze in het voorprogramma  van oa. Guy Swinnen en Gorki gespeeld. Op de affiche van Olens-fest 2011 schitterde hun naam tussen CPeX, The Kids en Red Zebra. Ook zijn ze reeds een vaste waarde op het podium van de Tongelse dorpsfeesten.

De band
De band bestaat uit 6 geweldige muzikanten met elk hun eigen talent. Zo hebben we Jelle van de Kerckhof en Rik Stynen met hun vlugge vingers aan de gitaar, Jan Verboven aan de bas, Tom Vos aka Foxy Jones en Eva lambaerts schitteren met hun krachtige stem en om de band compleet te maken zorgt Vincent Fransen voor de gepaste beat op de drums.

Wie FENIX live aan het werk wil zien kan terecht op hun website voor meer informatie.

Redactie en foto's: Kristof Baelus / Nnieuws