Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FEops wint Scale-up van het Jaar 2022

Scale Up

FEops uit Gent sleepte deze avond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2022 in de wacht. Dat gebeurde tijdens de uitreikingsceremonie van de ‘Onderneming van het Jaar® ’ 2022.

De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren Equine Care Group (Lummen) en Silverfin (Gent). FEops ontving de prijs uit handen van Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns.

Als 17 de winnaar van de prestigieuze titel treedt het Gentse bedrijf in de voetsporen van stadsgenoot Deliverect, de winnaar van 2021. FEops is een internationale speler op vlak van digitale gezondheidszorg. FEops biedt simulatietechnologie aan waarmee cardiologen op voorhand kunnen simuleren hoe een hartoperatie zal verlopen.

Op basis van deze unieke pre-operatieve inzichten kunnen cardiologen beter geïnformeerde beslissingen nemen die toelaten om operaties sneller en veiliger uit te voeren. De technologie is reeds goedgekeurd in heel wat regio’s zoals de EU, UK, US, Canada en Australië. De ‘Scale-up van het Jaar’-award is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan.

De jury beloont immers de kandidaat waarvan zij geloven dat het ooit een winnaar van ‘Onderneming van het Jaar® ’ kan worden. “FEops’ inspirationele verhaal van sterke passie, visie en doorzettingsvermogen van de oprichter maakt dit Gents bedrijf tot de verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’.

Met hun technologische doorbraak in een cardiomedische nichemarkt heeft FEops een wereldwijd groeipotentieel aangeboord. Hun technologie is intussen in heel wat regio’s zoals de EU, UK, US, Canada en Australië goedgekeurd. FEops heeft zo heel wat medische validering bekomen in de belangrijkste markten. Ze hebben Vlaanderen op de kaart gezet van de precisiegeneeskunde met snel groeiende relevantie,“ verklaart Hans Crijns, professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury, de keuze voor FEops.

“De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ wordt toegekend aan bedrijven die het in zich hebben om ooit ‘Onderneming van het Jaar® ’ te worden. FEops’ groeipotentieel is enorm dankzij haar sterk complementair team van medtech specialisten, zowel als kapitaalverschaffers en ervaren bestuurders.

Bovendien is er bij FEops schaalbaarheid mogelijk dankzij haar teaming met erkende wereldspelers en een intelligent SAAS verdienmodel. Indien het bedrijf zich op dezelfde manier verder blijft ontwikkelen, wordt het in de toekomst misschien wel een favoriet om de titel ‘Onderneming van het Jaar® ’ in de wacht te slepen”, aldus Stefan Olivier, vennoot EY België.

Het mooie lijstje winnaars van de afgelopen jaren: Deliverect (2021) – Robovision (2020) – Guardsquare (2019) – Ontoforce (2018) – Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).

Scale Up

Deel dit artikel