Op zondag 30 mei opent Ferm Bevel officieel zijn troostplek aan de Bevelse bergen, een gemeentelijk groen plekje gelegen achter Hazelaarshof en Kerselaarshof.

Corona bracht een hele schok teweeg, ook in onze gemeente. Het sociale leven van velen werd ontwricht. Mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid. De nood aan troost is hoog.

Troost vinden kan ook op een stille plek in het groen, een plek dichtbij huis waar men verbondenheid in verlies en verdriet kan voelen. Maar ook opnieuw hoop en vertrouwen in de toekomst.

Ferm Bevel geeft met deze troostplek een plek aan iedereen die troost wil geven of vinden en samen veerkracht en verbondenheid wil herwinnen.

Aan deze troostplek wordt ook een troostwandeling gekoppeld: een wandeling van +/- 3,5km die vertrekt en aankomt aan de kerk van Bevel en die langs de troostplek en verschillende andere rust- en mijmerpunten, zoals het kapelletje van Ferm Bevel aan de Kiezelweg, leidt.

Ferm Bevel huldigt deze troostplek in op 30/05/2021 om 11 uur.

Programma:

Toespraken door Ferm Bevel kernteamlid Timmi Van Wassenhoven, nationaal voorzitster Nik van Gool en burgemeester Paul Verbeeck

Onthulling troostbeeld van lokaal kunstenaar Ferdi Heylen

Muzikale opluistering door Karin Peeters, Carina Martin en Greet Bonneux

PlantTroost is een project van Ferm met een breed aanbod aan troost voor iedereen. Het project krijgt de steun van experts zoals Dirk De Wachter e.a…

Meer info op www.SamenFerm.be/ planttroost