U bent hier

Ferm Lille maakt extra beschermschorten voor WZC Lindelo : 'Met veel inzet'

Lille
18.09.2020 - 17.41u
Door: Herman Gezelle

Op vraag van directeur Kris Breugelmans van WZC Lindelo maakt Ferm Lille een serie nieuwe beschermschorten voor het woonzorgcentrum.

'Alhoewel het WZC beschermschorten heeft aangekocht, gaf het verzorgend personeel aan dat ze de door Ferm gemaakte schorten, veel beter en aangenamer in gebruik vinden dan de aangekochte', zegt Leen Bonnaerens, secretaris van Ferm Lille.

'Om die reden kwam de vraag van de directeur om nog een reeks van 200 extra te maken. We hebben bij Ferm een aantal leden die maandelijks een avond samen komen om te naaien. We doen dat met veel plezier en inzet.'

'Dankzij de toffe actie van Ferm slagen we erin om de zorgmedewerkers in veilige omstandigheden te laten werken. We vrezen dat corona nog zal wegen tot er een vaccin op de markt is.

De acute nood aan schorten is iets minder groot dan in april, maar we kunnen maar beter voorbereid zijn', zegt Kris Breugelmans. 'De schorten zijn gekoppeld aan een kamer in het rustoord en ze worden dagelijks vervangen en kunnen in de was. In april hadden we 3 verschillende maten, nu wordt er een tussenmaat gemaakt.'

Op de foto vlnr. Ilse Goolaerts, Anja Kokx, Petra De Caluwé, Nathalie De Backer, Leen Bonnaerens, Annelies Ceulemans, Olga van Gestel, Kris Breugelmans. (directeur van WZC Lindelo) en Cecille Willems die de schort showt.   Foto's Mil Cambré/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto