Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ferm zoekt 142 nieuwe collega’s, ook op vrijdagmarkt Herentals

Ferm is op zoek naar nieuwe collega’s en dat doet de vzw op een creatieve manier. In plaats van de medewerkers naar een jobbeurs te lokken, trekt Ferm zelf naar drukbezochte plekken om mensen warm te maken voor een job in de thuiszorg, kinderopvang of huishoudsector.
 
De rekruteerders van Ferm spraken vanochtend op de vrijdagmarkt van Herentals de passanten aan. Vanuit hun kraam en met een bolderkar vol appels probeerden ze nieuw talent aan te sporen om hun tanden te zetten in een job van Ferm.
 
We gaan er niet zomaar van uit dat mensen naar een jobbeurs gaan of naar onze kantoren komen”, zegt Ilse Schepens, verantwoordelijke werving bij Ferm. “Daarom zoeken we ze liever persoonlijk op. We mikken vooral op mensen met weinig of geen beroepservaring of die, na lange tijd, terug aan het werk wil. In deze relatief kleine groep schuilt heel wat talent dat wij graag willen aanboren. Net zoals in de appels die wij hier aanbieden, zit in mensen behoorlijk wat pit. Alleen moeten de tanden er in om ze te ontdekken.

Ferm wil met de campagne niet alleen beginnende werkers aantrekken, maar ook mensen die dromen van een nieuwe loopbaan. In totaal is Ferm op zoek naar 142 medewerkers in de provincie Antwerpen. Bij Ferm Huishoudhulp zijn ze nog op zoek naar 87 huishoudhulpen.

In de kinderopvang staan er dan weer 11 vacatures open voor kindbegeleiders en 9 vacatures voor onthaalouders. Ferm Thuiszorg zoekt ten slotte nog naar 23 nieuwe medewerkers.

De nood aan bijkomend talent is hoog in deze regio. In Antwerpen telt Ferm op dit ogenblik 142 openstaande vacatures. Ferm Huishoudhulp is op zoek naar 87 huishoudhulpen. Om de kinderopvang in de regio te verzekeren heeft Ferm Kinderopvang nog nood aan 11 kindbegeleiders en 9 onthaalouders. Ferm Thuiszorg zoekt 23 medewerkers. 

Ilse Schepens: “ Bij Ferm zijn er weinig drempels om te starten. Leeftijd speelt geen rol, taal, herkomst of diploma evenmin. Wij leiden onze medewerkers zelf op en zorgen voor permanente vorming. Waar nodig passen we ons aan zodat elk talent tot zijn recht komt.”

Deel dit artikel