Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festival Circolo trekt 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland

Festival Circolo

De 10e editie Festival Circolo in het Spoorpark Tilburg is succesvol verlopen.  Organisatie, publiek - ook uit de Kempen -, artiesten en omwonenden hebben Festival Circolo massaal omarmt. Festival Circolo heeft in het Spoorpark haar nieuwe thuisbasis in het Spoorpark in Tilburg gevonden.

Festival Circolo is here to stay. 

Van de 130 voorstellingen (80 betaald, 50 gratis) waren er 25 uitverkocht. Festival Circolo trok dit jaar naar schatting 25.000 bezoekers. Van de 25.000 bezoekers waren 12.500 betalende bezoekers en zo’n 12.500 bezoekers bij de gratis voorstelling in de openlucht. 

De grootste publiekstrekkers dit jaar waren Circus Ronaldo, Groupe Acrobatique de Tanger, Collectif Malunés, Zirkus Fahraway, Soon Circus Compagnie, Wes Peden en Piet van Dycke. “We hoopte meer dan ooit een plek te zijn waar iedereen zich welkom voelt, los van gender, herkomst, geaardheid, bestedingsruimte of fysieke mogelijkheden. We hebben gemerkt dat de openheid van het Spoorpark en het gratis programma de drempel flink verlaagd heeft. In grote getallen heeft een nieuw publiek kennis kunnen maken met het nieuwe circus en dat voelt heel goed. We zijn onder de indruk van de diversiteit van de verhalen die door artiesten middels circus verteld werden. En die diversiteit zagen we ook terug in het publiek.” - Wendy Moonen (artistiekleider Festival Circolo).

Festival Circolo kijkt terug op een zeer geslaagde editie. “We zijn moe maar voldaan. Het Spoorpark voelt als een warm bad. We zijn onder de indruk van de enorme opkomst, het daverende applaus en de vele magische circusmomenten. We zijn super trots en dankbaar voor het publiek, de artiesten en alle medewerkers die er met ons een waar circusspookje van hebben gemaakt. De ideeën voor volgend jaar borrelen volop. In 2023 komen we zeker terug hier.” - Marc Eysink Smeets (zakelijk leider Festival Circolo).

Over Festival Circolo 
Festival Circolo is het grootste circusfestival Nederland. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks gratis circusvoorstelling te zien zijn. Ook zijn er voorstellingen te zien op andere locaties in de stad.

Festival Circolo keert volgend jaar, van 13 t/m 22 oktober 2023, weer terug.' Foto Jostijn Ligtvoet/N.

Festival Circolo

Deel dit artikel