U bent hier

Festival van Vlaanderen: ‘Musica Divina’ in abdijkerk Postel op 15 september

Mol | Neteland
04.09.2017 - 13.06u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 15 september strijkt het Festival van Vlaanderen neer in onze gemeente met de concertreeks 'Musica Divina'. Het concert 'Het aura van de Noorse fjorden' met Benedicte Maurseth (Hardangerviool) en Karin de Fleyt (dwarsfluit) vindt plaats om 19.30 uur in de abdijkerk van Postel, Abdijlaan 16. Tickets zijn te koop bij Cultuurcentrum 't Getouw. Je mag ook met vrijetijdscheques betalen.

Twee topmusici, de romaanse kerk van de Abdij van Postel verlicht door kaarsen, en pure muziek. Dat is 100 procent Musica Divina. Het festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de Provincie Antwerpen rijk is, brengt ook dit jaar een sterk programma naar Mol.

Programma

De uit de Noorse Hardangerfjord afkomstige Benedicte Maurseth speelt en zingt o.a. zogenaamde lydarslåtter (luisterliederen). Voor haar zijn deze oeroude melodieën sacrale muziek in de ware zin van het woord. Deze muziek met het aura van de Noorse fjorden wordt door Karin de Fleyt in dialoog gebracht met 'Paisajes Interiores' (Innerlijke Landschappen) voor fluit solo van de Vlaamse componist Lucien Goethals (1931-2006).

Tickets

Tickets zijn te koop aan de ticketbalie in Schouwburg Rex, Smallestraat 2, via 014 33 09 00 of op www.getouw.be. De basisprijs voor een ticket bedraagt 20 euro, 65-plussers betalen 18,50 euro, met een abonneepas van cc 't Getouw kost een ticket 17 euro. Als je jonger bent dan 30 jaar betaal je 10 euro. In de prijs is een drankje inbegrepen.

Deze activiteit is een organisatie van Festival van Vlaanderen Kempen en Provincie Antwerpen, in samenwerking met IOK, Cultuurcentrum 't Getouw, Gemeente Mol en de Abdij van Postel.

Meer info:

Festival van Vlaanderen, 015 26 23 41, www.musica-divina.be

Cultuurcentrum 't Getouw, 014 33 09 00, www.getouw.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto