Moeilijke zege voor Mendo Booischot in de Beker van Antwerpen: 2-3 De liga B-ploeg van Mendo Booischot overleefde zondagnamiddag niet zonder moeite de 16e finale van de Beker van Antwerpen tegen 2de divisieploeg FH Nijlen.

Met ex-Mendospelers Maarten Sohie en Arno Van Looy aan de andere kant van het net keken we uit naar een extra gemotiveerde tegenstander.

Voorgift Nijlen 6 punten

Hoewel de thuisploeg 4 reeksen lager speelt dan de bezoekers, had de Liga Bploeg van Mendo het voortdurend erg moeilijk om de voorgift van 6 punten weg te werken. FH Nijlen startte de wedstrijd bijzonder vlot en liep al vlug 8-1 uit. De bezoekers lieten zich een beetje overdonderen door het plaatselijk volleygeweld en gingen in de eerste set zwaar onderuit. (8-1, 16-10 en 25-19).

In de 2de en de 3de set tapte Mendo uit een ander vaatje en konden ze de voorgift, zij het moeizaam, wegwerken en liepen zo 1-2 uit. (21-25 en 23-25) De vierde set werd een herhaling van de eerste. De bezoekers lieten zich weer op teveel persoonlijke fouten betrappen en slaagden er niet in om in de wedstrijd te komen. FH Nijlen won dan ook vrij makkelijk met 25-18.

Tiebreak

In de tiebreak was het de thuisploeg die het best uit de starblokken schoot en het kostte Mendo bloed, zweet en tranen om te blijven aanklampen maar in de eindfase trokken zij toch aan het langste eind.

Beker van België

In de 1/8ste finales moeten ze het opnemen tegen 1ste nationaler Fixit Kalmthout maar eerst moeten ze nog een moeilijkere klus klaren. Op woensdag 26 oktober krijgen ze namelijk het bezoek van ereklasser Lindemans Aalst (Asse Lennik).

Ze hebben nog enkele dagen de tijd om te bekomen van het zware weekend en zich klaar te maken op de confrontatie met een ploeg die de voorbije weken al bewezen heeft dat ze zich kan rechthouden aan de top van het Belgische volleybal. De heren van Mendo zullen zeker proberen om er weer een spannende wedstrijd van te maken!

verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be