U bent hier

Fiene Drooghmans verkozen tot nieuwe kinderburgemeester Mol

Mol
15.10.2020 - 18.34u
Door: Mark Jaspers

Fiene Drooghmans van Stapsteen Sluis werd verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol. Zij volgt Janne Caeyers op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een lekkere donut.

Familie en vrienden konden de eedaflegging dit jaar digitaal volgen. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Het gemeentebestuur wil kinderen actief betrekken in thema's die anders door volwassenen geregeld worden. Doel van de kinderraad is thema's te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren in onze gemeente.

Denk bijvoorbeeld maar aan speelterreinen, activiteiten als Alles Kids en Grabbelpas, sport, milieu, kinderrechten, gezonde voeding,...

Samenstelling kinderraad

Elf kinderen stelden zich kandidaat voor het ambt van kinderburgemeester. Fiene Drooghmans van Stapsteen Sluis kreeg de meeste stemmen. Fiene wil er samen met de andere kinderraadsleden dit jaar 'een lap opgeven'.

Het ambt van de kinderburgemeester en kinderraadsleden loopt gedurende het hele schooljaar en eindigt dus in juni 2021. De kinderburgemeester wordt bijgestaan door 28 kinderraadsleden.

Vergadering kinderraad

De vergaderingen van de kinderraad vinden maandelijks plaats op een woensdagnamiddag (meestal in de raadzaal van 't Getouw) van 14 tot 16 uur. De agendapunten en de verslagen kan je raadplegen via www.gemeentemol.be/kinderraad.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuw boek: 'De magische werkelijkheid van het Kastelse landschap'

Kasterlee | Kempen regio | Neteland 26.10.2020 - 20.42u

Creëer jouw lichtpuntje tegen kanker

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.10.2020 - 20.36u

23 coronaboetes sinds maandag 19 oktober

Geel | Laakdal regio 26.10.2020 - 11.32u

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol
Kempen regio | Mol 26.10.2020 - 10.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto