Buurtwerking De Boekerij en de twee wijkscholen promoten op de laatste schooldag fietsen naar 't school met twee "schoolstraten", een fietsapplaus en een fietsbel-battle tussen de twee scholen

Op 29 juni, de laatste schooldag, maken de buurtwerking De Boekerij uit de Molekens, te Herentals, samen met de twee wijkscholen en met de steun van de stad Herentals van de straten voor de scholen twee "schoolstraten". 's Ochtends worden de straten voor de schoolpoort van de Leertuin en de Ibis 'geknipt' waardoor geen doorgaand autoverkeer mogelijk zal zijn. Alle ouders en kinderen worden aangemoedigd om STRAPPEND naar school te gaan: fietsen, stappen, steppen,... .

Met dit initiatief willen de Boekerij en de twee wijkscholen fietsen en wandelen naar de scholen in de wijk op een positieve manier aanmoedigen. Want veilig naar je school kunnen fietsen, stappen, steppen, ...., is gewoon plezant! Iedereen wordt onder warm applaus onthaald aan de schoolpoort.

Om 9u wordt een heuse fietsbel-battle van school naar school - over de wijk heen - gestreden. De scholen zijn alvast klaar om de strijd aan te gaan!

De actie kreeg de ludieke naam: fiets de molekens, fiets de scholekens! De initiatiefnemers hopen op deze manier kinderen en ouders aan te moedigen om nog meer al strappend naar de school te komen. Ze willen van de Molekens een "strapwijk" maken en plannen nog meer positieve acties in de toekomst!

Praktisch:

School Ibis: de Acacialaan wordt aan de schoolpoort "geknipt" tussen 8u en 9u

School Leertuin: de Olmenlaan, de parking voor de school en het pleintje voor de kerk worden "geknipt" tussen 8u en 8u30

Bij aankomst aan de school worden de leerlingen getrakteerd op een warm applaus

Om 9u vindt de fietsbel-battle plaats