U bent hier

Fiets- en wandelverbindingen in Kessel krijgen verlichting

Lier regio | Nijlen regio
11.12.2020 - 13.22u
Door: Mark Jaspers

Kesselaars kennen ze als hun broekzak, de wegjes voor fietsers en voetgangers die in het groen achter de dorpskern lopen van aan de Terlakenweg via Dongelstraat en Gasthuisstraat tot aan de Berlaarsesteenweg.

Die veilige verbindingen worden nog veiliger, want er komt verlichting.

Het gaat om led-verlichting, dimbaar en aan passende lage palen. Daarvoor moeten er eerst wel leidingen aangelegd worden. Dat gebeurt tussen 14 en 18 december en in die periode moeten fietsers omrijden. Voetgangers kunnen wel gewoon door.

Verschillende fases en omleidingen voor fietsers

Eerst wordt er gewerkt in de fietsweg tussen Berlaarsesteenweg en Gasthuisstraat. Er is dan een fietsomleiding langs Berlaarsesteenweg – St-Lambertusstraat.

Aan het kruispunt St- Lambertusstraat met Kessel-Dorp staat een bord met 'fietsers afstappen' zodat fietsers te voet naar Gasthuisstraat kunnen wandelen en van daaruit terug naar de fietsdoorsteek kunnen.

Daarna verhuizen de werken naar het deel tussen Gasthuisstraat en Dongelstraat. Dat stuk is dan niet bruikbaar voor fietsers.

In een laatste fase komt de Terlakenweg aan bod. Hier geldt langs één kant een parkeerverbod en een voorrangsregeling. Fietsers gebruiken de fietsdoorsteek en Dongelstraat.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto