U bent hier

Fiets-oplaadpunten bij Geelse horeca

Geel
27.12.2018 - 10.58u
Door: Mark Jaspers

In heel wat Geelse horecazaken kun je je elektrische fiets gratis opladen terwijl je geniet van een koffie of een lekkere Zeunt. De horecazaken met een fiets-oplaadpunt kun je herkennen aan het 'Fiets-oplaadpunt'-label dat te vinden is aan de ingang van hun zaak.

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vroeger was de e-bike nog een zeldzaamheid in het straatbeeld, vandaag de dag is de klassieke fiets eerder de uitzondering dan de regel.

Sportieve wielertoeristen worden vlotjes voorbijgestoken door kwieke senioren op hun elektrische tweewieler en ook het jongere publiek verplaatst zich massaal elektrisch. De e-bike wordt niet alleen gebruikt voor woon- en werkverkeer maar ook gaat ook in de vrije tijd van stal voor leuke fietstochtjes of een gezellig terrasje.

In functie daarvan heeft stad Geel alle horecazaken in een lijst gezet waar je de batterij van je elektrische fiets gratis kunt opladen. Een eenvoudig stopcontact in de zaak volstaat om de oplader en batterij van de fiets aan te koppelen.

Terwijl de fietser van een lekker tasje koffie, een fris Zeuntbiertje of anders streeklekkers geniet laadt de batterij van de e-bike op en kan er nadien weer volop gefietst worden. De kosten voor de horecazaak voor het opladen van een elektrische fietsaccu zijn vrijwel verwaarloosbaar: een batterij volledig opladen kost minder dan tien eurocent.

Deze horecezaken verschijnen ook op een interactieve kaart op de website van dienst toerisme & stadsanimatie die in de loop van 2019 vernieuwd zal worden. De e-bike vriendelijke horecazaken zijn ook herkenbaar aan het "Fiets Oplaadpunt"-label dat door de stad ontwikkeld werd en terug te vinden is aan de ingang van hun zaak.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto