U bent hier

Fiets-oplaadpunten bij Geelse horeca

Geel
03.01.2019 - 11.59u
Door: Herman Gezelle

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vroeger was de e-bike nog een zeldzaamheid in het straatbeeld, vandaag de dag is de klassieke fiets eerder de uitzondering dan de regel.

In functie daarvan heeft stad Geel alle horecazaken in een lijst gezet waar je de batterij van je elektrische fiets gratis kunt opladen.

Een eenvoudig stopcontact in de zaak volstaat om de oplader en batterij van de fiets aan te koppelen. De kosten voor de horecazaak voor het opladen van een elektrische fietsaccu zijn vrijwel verwaarloosbaar: een batterij volledig opladen kost minder dan tien eurocent.

De deelnemende horecazaken verschijnen op een interactieve kaart op de website van dienst toerisme en stadsanimatie die in de loop van 2019 vernieuwd wordt.

De e-bike vriendelijke horecazaken zijn ook herkenbaar aan het "Fiets Oplaadpunt"-label dat door de stad ontwikkeld werd en terug te vinden is aan de ingang van de zaak.

info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto