Nog maar een jaar geleden opende de fietsbieb Nijlen de deuren in het Buurtpunt in de Kerkeblokken. En nu al gaat de fietsbieb het 100e kinderfietsje uitlenen.

Ongetwijfeld gaan er deze zomer nog heel wat kinderen het met een blij gezicht 'aftrappen' daar. Over de zomer gesproken, dan zit de fietsbieb even in de Goezo! school, 50 meter verderop in Kerkeblokken.

Bij de fietsbieb kan je kinderfietsen lenen voor kinderen tot 12 jaar. Het lidgeld voor een jaar kost 20 euro en per fiets die je ontleent, is er een waarborg van 20 euro. De fietsbieb is elke eerste zaterdag van de maand open van 9.30 uur tot 11.30 uur. In juli en augustus is dat dus in de Goezo! basisschool in de Kerkeblokken.

Vrijwilligers zeer welkom

Wil je kinderen en hun ouders helpen bij de keuze van een kinderfietsje? Repareer je graag fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige fietsen? Of zegt het je iets om de fietsbieb enkele uren per maand open te houden? Wil je de fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger.  Foto rr.