U bent hier

Fietsbieb opent op zaterdag 29 juni in Westerlo nieuw uitleenpunt

Westerlo
17.06.2019 - 17.44u
Door: Lex Verellen

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar... met fietsen. Het kan! De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden. Ondertussen bestaan er al meer dan dertig in de provincies Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen. Er komen af en toe nog nieuwe uitleenposten bij. In het Brussels Gewest werden er pas nog drie gepland.

Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. Ook al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Fietsbieb verzorgt je tiptop

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje?

Wel, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.

Wie is fietsbieber?

Fietsbieber ben je als je lid wordt. Lid worden kost je 20 euro voor een jaar. Wie echter een kinderfiets in redelijke staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven.

Opgelet! Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.

Fietsbieb Westerlo opent op zaterdag 29 juni 2019

Op zaterdag 29 juni 2019 om 10u00 opent Fietsbieb Westerlo met een uitleenpunt in Projecthuis De Dreef, De Merodedreef 161. Je kan vanaf dan terecht in de Fietsbieb tijdens de maandelijkse openingsmomenten, telkens op de laatste zaterdag van de maand, tussen 09u00 en 11u30. Bij de start van een Fietsbieb staan steeds meer dan 20 kinderfietsjes te blinken.

Er is meer

De Fietsbieb speelt in op 'het nieuwe delen' en wil het fietsen stimuleren; bij kinderen maar ook in gezinsverband. Fietsen is immers niet alleen gezond maar tevens goed voor het milieu.

Om het extra aantrekkelijk te maken, informeert de Fietsbieb over leuke initiatieven in de buurt en regio: een gezinsfietstocht, een workshop 'leren fietsen', nieuwe ontwikkelingen in de fietswereld ... Bovendien worden materialen ook duurzaam (her)gebruikt.

Vrijwilligers gezocht voor onze Fietsbieb!

Fietsbib beschikt al over een aantal gedreven vrijwilligers. Er kunnen er nog altijd enkele bij. Repareer je graag fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen?

Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of zegt het je wel iets om de Fietsbieb in jouw gemeente enkele uren per maand open te houden? Wil je de Fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb.

De Fietsbieb is 2,5 uur per maand open. Het uitleenpunt van de Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. Eén van hen zei het zo: "Als je ziet hoe gelukkig kinderen met hun fietsje buiten stappen, daar geniet ik met volle teugen van." Spreekt u dit vrijwilligersengagement aan ? Neem dan contact op met Kris Van Dael.

Tweedehands kinderfietsen: steeds welkom

De Fietsbieb leent tweedehands kinderfietsen uit. Deze worden aangekocht bij het sociale tewerkstellingsproject Het Fietsenatelier (vzw De Sprong), bij het Fietsenatelier-OPZ.

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap. U kan uw fietsje komen inleveren op zaterdag 29 juni 2019 tussen 10u00 en 12u00 in Projecthuis De Dreef , De Merodedreef 161 in 2260 Westerlo.

Verder ook op de maandelijkse openingsmomenten, telkens op de laatste zaterdag van de maand, tussen 09u00 en 11u30. in projecthuis De Dreef. U kan ook contact opnemen met Kris Van Dael voor inleveren van een fiets op een ander moment.

imageMeer nieuws

Vanaf zondag grote kans op een heuse hittegolf met dinsdag temperaturen van 30 graden en meer

Vanaf zondag grote kans op een heuse hittegolf met dinsdag temperaturen van 30 graden en meer
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 05.08.2022 - 12.26u

Start aanleg glasvezelnetwerk in Olen door Fiberklaar

Neteland | Olen 05.08.2022 - 08.12u

Hoeveel pintjes zitten er in een biervat? Caféfederatie trekt weer naar Raad van State over berekening

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 19.11u

Zomer-BOB-controle politie regio Turnhout : 2 rijbewijzen ingetrokken

Kasterlee | Kempen regio | Lille | Turnhout regio 04.08.2022 - 17.34u

Nooit eerder zo weinig inbraken als in 2021

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 11.01u

Justitie : 'Strijd tegen intrafamiliaal geweld, extra criminologen in dienst bij de parketten'

Justitie : 'Strijd tegen intrafamiliaal geweld, extra criminologen in dienst bij de parketten'
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 10.03u

Actie Vooruit Herentals : inzamelen bruikbaar schoolmateriaal

Actie Vooruit Herentals : inzamelen bruikbaar schoolmateriaal
Herentals | Neteland 04.08.2022 - 10.02u

Firma onderzoekt staat van beton aan Githo Nijlen

Nijlen regio 04.08.2022 - 09.25u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto