Fietsen met Smaak is de perfecte combinatie voor elke levensgenieter die houdt van fietsen en lekker eten. In de editie van dit jaar ontdek je de mooiste plekjes in Kasterlee, Lichtaart en Tielen.

Je start de tocht met een aperitief en hapjes in een volkscafé met gezellig terras midden in het groen in Lichtaart. Voor het hoofdgerecht hou je halt in een brasserie in Kasterlee en afsluiten doe je met een takeaway ijsje en één takeaway koffie of thee aan een ambachtelijke ijsboerderij in Tielen.

Je geniet onderweg van prachtige vergezichten. Je passeert enkele Instagramwaardige pareltjes zoals de Kleine Nete, de watermolen in Tielen en Keeses Molen.

De Goorseweg doorkruist het land van de Slapende Reus met zijn duinen, heidevlakten en Duivelskuilen. Je gaat even de gemeentegrens over aan Ten Aard in Geel en fietst een stukje langs het kanaal Bocholt-Herentals. Kortom 40 kilometer echt genieten.

"Met de culinaire fietstocht ontdek je niet alleen de mooiste plekken die onze gemeente te bieden heeft, ze combineert ook enkele van onze beste troeven: fietsen, natuur en lekker tafelen", vertelt burgemeester Ward Kennes.

De kostprijs per persoon bedraagt 36 euro (inclusief fietsplan, aperitief met hapjes, een hoofdgerecht en een takeaway ijsje met één takeaway koffie of thee). Deelnemen is mogelijk tot 30 september.

Zin om er op uit te trekken? Reserveer dan snel jouw plaatsen bij Toerisme Kasterlee. Meer informatie vind je op www.visitkasterlee.be.   Foto B. Van der Moeren.