Grote evenementen zijn niet mogelijk deze zomer en dat vinden we bij Toerisme Westerlo heel spijtig. Maar lang hebben we niet getreurd. Al heel snel hebben we beslist om toch een mooi coronaproof zomerprogramma te organiseren.

De begeleide fietstochten met picknick zijn ideaal om op een veilige manier de mooie plekjes in Westerlo en de lekkerste lokale producten uit de streek te leren kennen.

Deze zomer kan je samen met een begeleider de fiets op om Westerlo te verkennen. De begeleider neemt 15 fietsers mee voor een tocht van 20 à 25 kilometer langs rustige wegen en mooie, bekende en minder bekende plekjes.

Onderweg krijg je op een duidelijke en amusante manier interessante weetjes over de adellijke familie de Merode, de rol van de norbertijnen in de Westerlose geschiedenis en zoveel meer. Er is een korte stop voor een ijsje. Na afloop is er een picknick met streekproducten.

Je brengt best je eigen fiets mee. Wil je een fiets huren? Toerisme Westerlo geeft je graag alle info over de mogelijkheden. Er wordt aan een gematigd tempo gefietst.

Tickets voor de begeleide fietstocht met ijsje en picknick met streekproducten kosten 14 euro per persoon. Ze zijn te koop in de webshop of in het kantoor van Toerisme Westerlo ten laatste drie dagen vooraf.

Zowel tijdens het fietsen als bij de tussenstop en de afsluitende picknick worden de geldende coronamaatregelen gerespecteerd.

datum: 28 juli, 6 augustus, 11 augustus,
28 juli en 11 augustus hebben hetzelfde programma

uur: 13.30 uur
vertrek: Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4, Westerlo
deelnameprijs: 14 euro per persoon (gidsbegeleiding, ijsje en picknick inbegrepen)

tickets te koop in de webshop op www.toerismewesterlo.be
info 014 54 54 28, info@toerismewesterlo.be