De Wielertour van Jan Van Nueten en Jeroen Lerouge brengt fietsfanaten van 28 tot 31 augustus door Wallonië en de Kempen. Dit jaar wordt de vzw Move to Improve gesteund. Peter van de tour is Tom Boonen, meter is Marieke Vervoort.

FIETSEN ALS EEN PROF VOOR HET GOEDE DOEL

Vier dagen fietsen door enkele van de mooiste stukjes van ons land, professioneel begeleid als een echte wielerprof. Dit in een stimulerende omgeving van ex-wielrenners, ondernemers en enthousiaste fietstoeristen én dat alles voor het goede doel. Dat is wat Jan Van Nueten en Jeroen Lerouge aanbieden in hun Wielertour van 28 tot 31 augustus.

Jan Van Nueten verdedigde als wielerprof de kleuren van Willem II Gazelle. Hij fietste samen met klinkende namen als Rik Van Looy, Eddy Merckx, Ward Sels, Peter Post en Rinus Wagtmans. Vorig jaar organiseerde hij zijn eerste 4 -daagse Wielertour door België voor geoefende wielertoeristen. Alle deelnemers waren bijzonder enthousiast. Niet in het minst de fietsende ondernemer Jeroen Lerouge, die dit jaar mee zijn schouders onder het evenement zet.

Gezien het succes van de voorbije editie, organiseren ze straks een tweede, gelijkaardig, fietsevenement . Met als peter niemand minder dan de huidige Belgisch kampioen Tom Boonen en als meter paralympisch atlete en sportvrouw van het jaar Marieke Vervoort.

Met “Move to Improve” vonden Jan, Jeroen en hun erevoorzitter Jos Vervoort, hét goede doel om al fietsend te steunen. “Move to improve” is een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische (bewegings)problemen. Prof. Dr. Guy Molenaers, die het onderzoekscentrum van het UZ Leuven - Campus Pellenberg leidt, is alvast verheugd over de steun die hij uit sportieve hoek krijgt.

De deelnemers van de 2de Wielertour verzamelen op dinsdag 27 augustus in Antwerpen. Daar start ’s anderendaags de ronde. Het parcours leidt door het groene Limburg naar de pittige Ardense heuvels en het glooiende Brabant. Het peloton rijdt in gestrekte draf. Het tempo ligt in het bereik van elke getrainde wielertoerist. De maximum 100 deelnemers rijden in teams van een vijftal fietsers. De individuele deelnameprijs bedraagt 695 euro all-in. Dat betekent vier overnachtingen met stevig ontbijt in comfortabele hotels, lunch en bevoorrading onderweg, fiets- en vrijetijdskledij, begeleiding door motards, en bijstand van een ambulance, dokters, masseurs, fietsherstellers, sportdirecteurs en een bezemwagen.

Op een feestelijke slotavond wordt de cheque, in het gezelschap van alle deelnemers, uitgereikt aan het goede doel. Zoals vorig jaar al bleek, is deze fietsvierdaagse een uitstekend evenement voor netwerking en teambuilding.


Wie wil deelnemen, moet er snel bij zijn.

Info over de organisatie:
Inschrijvingen en algemene Administratie ,Annelies Van Der Schraelen . annelies@herva.be.
Tel Direct 014/72 26 32

Organisator en Sportief verantwoordelijke, Jan Van Nueten. Kempischzeepbedrijf@skynet.be
Gsm 0475 23 37 41

Organisator en commercieel verantwoordelijk. Jeroen Lerouge. jeroen@herva.be
Gsm 0478 55 69 22

Meer info over het goede doel: www.movetoimprove.be.