Op de Aarschotseweg Herentals is rond 16.40u een ongeval gebeurd met 2 wagens en een fietser. De fietser is gewond naar het AZ Herentals gebracht.

'De man is niet levensgevaar', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.  'De bestuurders van de auto en de bestelwagen bleven ongedeerd.

De fietser stak de weg over ter hoogte van de oversteek Dikberd Industrie. 

De auto stopte voor de fietser maar de achterliggende bestelwagen kon niet op tijd remmen en reed in op de stilstaande auto. Die reed daarop de overstekende fietser aan. De fietser raakte daarbij gewond en is naar het AZ Herentals gebracht.'

De beide voertuigen moesten getakeld worden.  De politie nam de verhakkelde fiets mee.  Door het ongeval was de Aarschotseweg meer dan een uur lang versperd.  Politie Neteland zorgde voor een omleiding. (pol) 

De afgelopen 10 jaar zijn al meerdere ongevallen op die locatie gebeurd. Maar de overheid nam geen structurele maatregelen zoals verkeerslichten of meer opvallende signalisatie.  De Aarschotseweg is een gewestweg, dus Vlaamse bevoegdheid. 

De fietser of voetganger die de baan wil oversteken, moet er aan het verkeer voorrang verlenen. Er hangt een omgekeerde driehoek.  Foto's J. Verwimp/ I. Swaans/ NNieuws.