Morgen vrijdag 3 juni is het #Wereldfietsdag. De perfecte dag om fietsers in het zonnetje te zetten. Daarom roept de Fietsersbond op om alle fietsers in de ochtendspits een staande ovatie te geven.

De Nationale Applausdag voor fietsers is elk jaar de fijnste fietsactie van het voorjaar. Voor de eerste keer neemt ook Herentals deel aan de Applausdag.

's Morgens tussen 7u30 en 8u30 staan er over heel Vlaanderen niet minder dan 150 applausteams opgesteld om alle fietsers te verrassen met sympathiek handengeklap.

Ook de pas opgerichte Fietsersbond Herentals slaat enthousiast en voor de eerste keer de handen op elkaar om fietsers uit Herentals en buurgemeentes aan te moedigen tijdens hun fietstocht richting het stadscentrum.

Leden van de Fietsersbond en sympathisanten verzamelen vanaf 7u15 aan de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de kant van de Molekens te Herentals (Herenthoutseweg). Ze zullen vanaf 7u30 tot 8u30 de talrijke fietsers die hier voorbij fietsen aanmoedigen met applaus en spandoeken om hen te bedanken dat ze kiezen voor een duurzaam en klimaatvriendelijk transportmiddel.

Het nieuwe brede en comfortabele fietspad over het Albertkanaal is de gedroomde locatie voor deze applausactie.

Praktisch
Fietsapplaus n.a.v. #Wereldfietsdag
Herenthouseweg Herentals (brug Albertkanaal)
Vrijdag 3 juni
van 7u30 tot 8u30