Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fietsersbond Herentals applaudisseert voor strappende schooljeugd op Strapdag vandaag

Fietsersbond

Vandaag is het Strapdag, de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die de Week van de Mobiliteit inluidt. Kinderen, scholieren en hun ouders trappen en stappen op deze dag massaal naar school en laten de auto aan de kant.

'De Fietsersbond Herentals beloonde de Herentalse (s)t(r)appers ondanks de regen met een hartelijk warm applaus', zegt Hilde Diels van de Fietsersbond.

'De in het voorjaar opgerichte Fietsersbond Herentals sloeg voor de eerste keer tijdens een Strapdag de handen op elkaar. Vanmorgen verzamelden leden van de Fietsersbond en sympathisanten aan de Herentalse Koepoort, aan het rondpunt Augustijnenlaan - Sint-Jobsstraat.

Tijdens de ochtendspits moedigden de Fietsersbond de maar liefst 364 kinderen die hier, ondanks de regen, voorbij stapten en fietsten aan met applaus, kreten en spandoeken. De Fietsersbond wil met deze actie kinderen en jongeren die kiezen voor duurzame en klimaatvriendelijke mobiliteit een hart onder riem steken en iedereen oproepen om hun goede voorbeeld te volgen.'

'Fietsersbond Herentals Keizerlijk fietsen in Herentals'

'Dat is de missie van de Fietsersbond Herentals. De Fietsersbond zet zich in voor aangenaam en veilig fietsen in de Keizerstede. De afdeling Herentals werd opgericht in februari 2022 door een groep van 15 Herentalsenaren die zich willen inzetten om fietsen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven aangenamer en veilig te maken.

Acties van de Fietsersbond Herentals De jonge afdeling van de Fietsersbond te Herentals heeft het afgelopen half jaar niet stilgezeten en organiseerde reeds diverse acties om aandacht te vragen voor een meer fietsvriendelijke stad.

Op 24 april 2022 organiseerde de Fietsersbond Herentals een grote Kidical Mass-fietstocht waaraan zo’n 150 deelnemers dringende actie vroegen aan het Stadsbestuur om onveilige plaatsen voor kinderen in Herentals op korte termijn aan te pakken.

Op 3 juni 2022 applaudisseerde de Fietsersbond tijdens Wereldfietsdag voor de meer dan 800 fietsers die dagelijks Herentals binnen fietsen aan de brug over het Albertkanaal (Molekens).

Elke laatste vrijdag van de maand om 19u organiseert de Fietsersbond i.s.m. Critical Mass Herentals een fietstocht van een uur doorheen de stad. Iedereen die veilig en aangenaam fietsen in Herentals belangrijk vindt, kan meefietsen. De Fietsersbond is een onafhankelijke ledenvereniging met 23.000 leden, 120 afdelingen en 1.200 lokale vrijwilligers over heel Vlaanderen en Brussel.

De Fietsersbond geeft een stem aan iedereen die veiliger en aangenamer wil fietsen in Vlaanderen. www.fietsersbond.be '

Er is nog heel wat werk op de stedelijke plank om Herentals een fietsvriendelijke gemeente te maken.

Fietsersbond

Fietsersbond

Fietsersbond

Deel dit artikel