Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fietshappening Move for Parkinson zondag 2/6 @KSK Oosthoven

Op 2 juni organiseert Move for Parkinson vzw haar jaarlijkse fietshappening.  Voor zowel families, recreatieve fietsers als fietsclubs hebben wij 4 prachtige bewegwijzerde routes uitgestippeld dwars door de kempische natuur van 12, 22, 42 of 86 km.

Vertrekken kan vanaf 8.00u aan de voetbalkantine van KSK Oosthoven.

De ziekte van Parkinson is een ongeneeslijke hersenaandoening. De cellen die dopamine aanmaken gaan stuk, waardoor de communicatie in de hersenen stroever verloopt en het lichaam gaat haperen. Parkinsonpatiënten ervaren symptomen zoals moeite met bewegen, stijve spieren, beven, spraakproblemen, verminderd geheugen… Het ziekteverloop verschilt sterk van persoon tot persoon.

Blijven bewegen is enorm belangrijk voor mensen met Parkinson. Niet verwonderlijk dus dat sportactiviteiten een belangrijk deel van de agenda van Move for Parkinson vormen. De fietshappening zal weer heel wat mensen op de been brengen.

Daarnaast worden er heel wat andere activiteiten georganiseerd om geld in het laatje te brengen: de chocoladeverkoop met Pasen en Sinterklaas, wandelingen, sponsortochten, optredens, een ontbijt, kerstmarkt… Dankzij het enthousiasme van velen kan de vzw een echte bijdrage leveren aan de strijd tegen de ziekte.

De opbrengst gaat volledig naar het onderzoek naar de ziekte van Parkinson aan het UZA.

www.moveforparkinson.be   info@moveforparkinson.be

Nieuwstraat , 2360 Oud-Turnhout, België

Deel dit artikel