U bent hier

Fietslessen voor volwassenen

Herentals | Neteland
02.08.2021 - 14.27u
Door: Herman Gezelle

Vanaf augustus organiseert Neteland Welzijn en Zorg en lokaal bestuur Herentals gratis fietslessen voor volwassenen. Mobiliteit is in onze regio een belangrijk thema.

Bovendien merken de sociale diensten van de deelnemende gemeenten (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk, Lille, Kasterlee en Vorselaar) al langer de nood om deze lessen te organiseren. Niet iedereen heeft immers als kind de kans gehad om te leren fietsen.

Een aantal maanden geleden startten de voorbereidingen met de zoektocht naar een geschikte locatie en lesfietsen. Voor de lesfietsen werd beroep gedaan op vrijgevige Kempenaren die bereid waren hun oude fiets te doneren voor dit project.

Dankzij de hulp van de vrijwilligers van de Fietsbieb werden deze fietsen hersteld en kunnen de deelnemers op een veilige manier leren fietsen.

Er hebben zich een 18-tal deelnemers ingeschreven voor de lessen. Wie wil, kan zijn/haar lesfiets kopen voor een zeer democratische prijs. Er zullen enkel kosten aangerekend worden die nodig waren om de fiets te herstellen.

Schepen Bart Michiels : "Misschien staan er niet zoveel mensen bij stil, maar de kracht van een fiets is niet te onderschatten.

Een fiets hebben en kunnen fietsen vergroot meteen je actieradius, maakt je verplaatsingen veel vlotter én heeft een heel positief effect op je gezondheid, je sociaal netwerk én je tewerkstellingskansen. Daarom is het fantastisch dat dit project al zo'n groot succes heeft nog voor het opgestart is. We zijn iedereen die een fiets geschonken heeft heel dankbaar.

En ook de vrijwilligers die de fietsen opnieuw rijklaar gemaakt hebben en die de cursussen gaan geven willen we bedanken. Door hun inbreng dragen ze meteen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit én de tewerkstellingskansen van onze fietscursisten. Dat vinden we hartverwarmend. We zijn ook de mensen van Moktamee dankbaar die ons een aantal lokalen ter beschikking stellen.'

Locatie en data

De volledige cursus bestaat uit 15 fietslessen tussen 25 augustus en 1 december.  Deze periode is nodig om technisch te leren fietsen én om vertrouwd te worden met het verkeer. Na de lessenreeks volgt een korte workshop waar de deelnemers leren hoe zij hun fiets kunnen herstellen.

Praktisch

De lessen vinden plaats in het Francesco Paviljoen in de Bovenrij Herentals. De lesgevers zijn vrijwilligers die hiervoor de nodige opleiding kregen. Belangrijk is dat iedereen op zijn tempo kan leren.

Ook de kinderen van de deelnemers zijn welkom. Er zullen steeds een aantal vrijwilligers aanwezig zijn die een oogje in het zeil houden.

De lessen in 2021 zijn volzet, maar mensen die in 2022 willen deelnemen, mogen contact nemen met de sociale dienst van hun gemeente.
Nog vragen of wil je graag meewerken aan dit project? Contacteer activering@regioneteland.be.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto