U bent hier

Fietsostrade Herentals-Balen : nu ook fietsen tussen station Olen en Doffen

Kempen regio | Neteland | Olen | Provincie Antwerpen
08.09.2021 - 16.59u
Door: Herman Gezelle

Op de 36km lange fietsostrade F105 Herentals-Balen kan de provincie Antwerpen weer 1,5 kilometer gerealiseerde fietsweg afvinken.  Voortaan fiets je in Olen, tussen Doffen en het station, over een gloednieuw deel van de fietsostrade.

Over enkele maanden rij je via de fietsostrade ook tot in Herentals.

De realisatie van de fietsostrade tussen Balen en Herentals gaat stilaan in de eindfase.  Tussen het station Olen en Doffen kun je vavaf vandaag fietsen op een 3,5 meter brede fietsweg die ook verlicht is. Door de opening van dit deel van de fietsostrade heb je als fietser een rechtstreekse verbinding met de sportvelden aan de Gestelstraat

Maar ook voor de werknemers van Umicore en Aurubis is dit goed nieuws, gelet  de fietsroute bijna voor de voordeur passeert.

Het spreekt voor zich dat wij heel blij zijn met deze realisatie”, zegt Ellen Deswert, schepen van Mobiliteit in Olen.Maar liefst 75% van onze inwoners woont op minder dan 2 km van de fietsostrade. Dit gaat vele Olenaars ongetwijfeld overtuigen om nog meer de fiets te nemen. Zeker voor het woon-werkverkeer kan deze verbinding een enorme boost betekenen.

Als de werken verder vlot verlopen, kan je in de loop van dit najaar fietsen tussen de stations van Olen en Herentals.

Foto : tussen Doffen en het station Olen fiets je voortaan over een 3,5 meter brede en verlichte fietsostrade / provincie Antwerpen/N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto