De twee grote fietspadendossiers in de gemeente Kasterlee worden door burgemeester Ward Kennes van nabij opgevolgd. Het zijn de fietspaden langs de Olensteenweg en de Poederleesteenweg. Ook deze week worden in beide dossiers weer concrete stappen in de goede richting gezet. Voor het fietspad langs de Olensteenweg is de bouwvergunning rond voor fase 1 (van de Netebrug tot de Eerselingenstraat).

Het gaat om veilige fietspaden in de twee richtingen, over fietsbruggen over de Kleine Nete en een bijkomende afslagstrook voor de parking van Bobbejaanland. Voor het fietspad Poederleesteenweg worden morgen vrijdag de eerste akten voor grondverwerving verleden door het Aankoopcomité. De gemeente stelt daarvoor een ruimte ter beschikking in het gemeentehuis. Daar zijn morgen 33 eigenaars bij betrokken.

Ward Kennes: "De aanleg van veilige fietspaden langs gewestwegen ligt me erg na aan het hart, niet enkel in Kasterlee maar in heel de Kempen. De uitvoering van de projecten duurt immers vaak veel langer dan gehoopt door fietsers en iedereen die met het thema begaan is. Eens de beslissing voor de aanleg genomen en het budget vastgelegd, moeten er immer nog heel wat procedures worden doorlopen, bijvoorbeeld de grondverwergingen en de bouwvergunningen. Daarom ben ik tevreden met de stappen die we deze week weer kunnen zetten. "