U bent hier

Fietstocht tegen kanker: 500 km Antwerpen-Geel-Mol-Baarn-Nijlen

Geel | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
11.08.2017 - 16.51u
Door: Herman Gezelle

Auteur en kankerpatiënt Raf Willems fietst van 16 augustus tot en met 20 augustus van Antwerpen over Geel en Mol tot in Baarn en terug naar Nijlen. Dat zijn vijf ritten van telkens 100 kilometer. In totaal legt hij dus 500 km af in het gezelschap van verschillende vrienden.

Hij doet dat ten voordele van het boek 'Passie voor de patiënt. Werken met kanker' dat hij samen met zijn oncoloog Manon Huizing schreef. De auteursrechten worden afgestaan aan het nieuwe kankeronderzoekfonds Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen.

Manon Huizing vertelt in het boek over haar visie op kanker. Zij vecht intussen zelf tegen de levensbedreigende ziekte. Raf Willems portretteerde op een zeer herkenbare menselijke wijze vijftien portretten. Het boek is een succes: meer dan 1500 exemplaren werden verkocht sinds midden juni en de tweede druk werd deze week besteld.

Met de fietstocht nodigt Raf Willems 'vrienden' uit om het boek te kopen, via Willems Uitgevers of in de boekhandel. Intussen hebben al meer dan 150 'fietstochtboekvrienden' een boek via de auteur gekocht. Dat aantal hoopt hij te verdubbelen ten voordele van het kankeronderzoekfonds.

Programma van de fietstocht:
• woensdag 16 augustus:
100 km rond Antwerpen. De route loopt langs de woonplaats van verschillende patiënten. Dokter Huizing, die in volle chemotherapie zit, zal enkele kilometer mee fietsen en verder de tocht in de spreekwoordelijke 'bezemwagen' volgen.

• donderdag 17 augustus:
o Nijlen-Geel-Mol-Oirschot. Er wordt vertrokken om 10 uur bij auteur Raf Willems in Nijlen, in het gezelschap van onder meer Manon Huizing én Vital Borkelmans. De assistent-bondscoach van de Rode Duivels 2012 – 2016 fietst mee als lotgenoot want enkele van zijn naaste familieleden kregen ook met de ziekte te maken.
o Rond 11.30 uur worden de fietsers ontvangen in Geel op het stadhuis door de burgemeester Vera Celis en schepen Marleen Verboven met een mediamoment.
o Manon Huizing richtte in het plaatselijke ziekenhuis Sint-Dimpna tien jaar geleden een oncologische afdeling op. Zij zal de eerste exemplaren van de tweede druk symbolisch overhandigen aan: de burgemeester, de schepen, dr. Hadewijch De Samblanx (vertegenwoordiger van de afdeling oncologie van het Sint-Dimpnaziekenhuis) en Vital Borkelmans.
o Nadien rijden de fietsers door naar Mol: volgende stopplaats bij de ouders van Elly Slegers. Zij was de eerste patiënte van Manon Huizing in Vlaanderen en overleed in 2011.

• vrijdag 18 augustus:
Oirschot – Baarn. De derde 'etappe' eindigt bij de woning van Manon Huizing in Baarn.

• zaterdag 19 en zondag 20 augustus:
Raf Willems en zijn 'compagnon de route', schoonbroer Nik Wuyts, vatten de terugtocht aan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto