Van 2 tot en met 4 augustus vond in Londen de jaarlijkse FIFA eWorld Cup™ Grand Final 2018 plaats. Het virtuele equivalent van het WK, zeg maar. Voor deze editie werden 32 finalisten geselecteerd.

De winnaar is Mosaad 'Msdossary' Aldossary, uit Saoedi-Arabië, die naast de kampioenstitel zo maar even 250.000 dollar (zo'n 216.000 euro) opstrijkt.

FIFA zocht voor dit event een ervaren specialist om de connectiviteit en de beveiliging van het online competitienetwerk te garanderen. Via de licht, geluid- en video-engineering-group van dienst – ASP Group uit Ranst - werd gekozen voor de firma Towereye uit Gierle. Uitstekende keuze, zo bleek.

Feilloze uitvoering De finale van de FIFA eWorld Cup™ geniet online massaal veel belangstelling. Van 10u tot 20u wordt elk spel gestreamd naar netwerken over heel de wereld.

Finale : maar liefst 16,3 miljoen volgers

Er zijn commentatoren in het Engels, Duits, Spaans en Chinees. Elke taal heeft zijn eigen stream die via platformen als Youtube, Twitch, Facebook, Twitter… wereldwijd wordt verspreid. De Grand Final wordt dan ook gevolgd door ettelijke miljoenen supporters.

Tijdens de finale op zaterdag alleen al waren er maar liefst 16,3 miljoen volgers. Mede dankzij het betrouwbare netwerk, de professionele IT set-up en de e-monitoring die Towereye ter plaatse voorzag, hoefde niemand ook maar een glimp van de finale te missen.

Towereye : uniek beveiligd competitienetwerk & performante internetconnectiviteit

Om het spel te kunnen spelen, werden meer dan 36 consoles online ingezet. Dit vergde uiteraard een speciaal beveiligd competitienetwerk. Towereye, zusterbedrijf van DNCS uit Gierle, zorgde voor een aangepaste firewallconfiguratie.

Om veiligheidsredenen voorzag FIFA voor deze competitie een aparte verbinding. Een snelle en veilige internetconnectiviteit met de server van FIFA was voor de spelers dan ook een must.

Niet alleen bij het inloggen maar ook bij de score settings. Dankzij de professionele samenwerking met Towereye verliep het hele event, van donderdag tot zaterdag op (digitale) wieltjes. (pp)