De legendarische zaal/cinema Den Edma in Vorselaar staat eind maart voor altijd in de nostalgische concert- en feestanalen gegrifd van Neteland en de Kempen.  Voor velen een brok jeugdsentiment, lokale geschiedenis en puur party-erfgoed.

'Met spijt in het hart gaan we onherroepelijk afscheid nemen van onze legendarische Edma', treurt eigenaar-organisator-manager Filip Van den Broeck met een brok in de keel...

'Velen hebben er hun lief gevonden, of hun eerste gewaagde kussen uitgedeeld.

Voor één keertje openen we  nog eens de deuren.  Niemand minder dan onze eigen Erik Goris en de enige echte Jakke Van Veusseleir (Jan Vervoort) zullen twee avonden vol komisch vertier op ons afvuren op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. Tickets zijn verkrijgbaar voor 10 euro.  Deuren open om iets te drinken of nog eens in de catacomben van den Edma af te dalen vanaf 19u. Show start om 20u.

'We organiseren nog deze 2 avonden theater en een week later een knalfuif The Final Party', vervolgt sympathieke Van den Broeck. 'Daarna is het afgelopen. The Final. Over een paar maanden gaat de zaal onherroepelijk tegen de vlakte.

Op zaterdag 26 maart geeft Band Marginal een 'Final Edma' spetterend concert.  DJ Sub-Mission speelt een allerlaatste thuiswedstrijd. Maar ook DJ The Nightbirds en Mindfucked met DJ Jogo en DJ Wonkap hebben een historisch verleden met de zaal.

Het is ook daarom dat we hen voor de laatste avond hebben gevraagd. Tickets kosten 15 euro. We rekenen op een full house : dat wil zeggen zo’n 350 fuivers. De zaal kan meer aan, maar ook al is de pandemie voorbij, we moeten ventilatieregels opvolgen.  We doen ook een oproep aan de papa's & mama's : breng gerust jullie kinderen +16 mee, kwestie van samen generatieoverbruggend te feesten.

De start van de afbraakwerken van het gebouw is voorzien in juni. Tickets via https://vorselaar-feest.eventsquare.co

5 duotickets

Edman & NNieuws geven 5 duotickets weg voor de theateravonden met Erik Goris en de enige echte Jakke Van Veusseleir (Jan Vervoort)  twee avonden vol komisch vertier op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. Mail als de bliksem naar redactie@nnieuws.be 'code Edma Final'.