De werken in de Gevaertlaan zullen tegen einde volgende week uitgevoerd zijn zodat de weg terug kan opengesteld worden voor alle verkeer. Dit werk verliep volledig volgens de vooropgestelde planning en tot grote voldoening van de bewoners.

'De straat had nog een rijbaan in beton en fietspaden die niet meer in de beste staat waren. Er komt behoorlijk wat zwaar verkeer door de straat, de ondergrond van de betonweg gaf al jaren problemen aan het wegdek.

De weg ligt nu in een mooie asfalt, net zoals de fietspaden in asfalt werden aangelegd. Asfalt krijgt ook de voorkeur als materiaalgebruik vanuit de fietsersbond.

Op 23 en 24 maart volgt de toplaag asfalt op de rijweg in zwart. Op 25 maart volgt de toplaag in oker op de kruispunten zodat deze extra geaccentueerd worden.

Volgende week volgt dan nog de belijning en de nieuwe beplanting. De weg kan dan opengesteld worden.

Op 6 april wordt nog wel galgverlichting geplaatst aan de oversteekplaatsen en in de week van 5 mei wordt nog een bijkomende verlichtingspaal geplaatst en wordt de bestaande verlichting in de Gevaertlaan nog vervangen door LED-verlichting.

De gemeente kon rekenen op een goede samenwerking met de firma Hegrola die trouwens ook gevestigd is in Heultje.'