U bent hier

Finalisten 1e editie Fin Competition

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
23.11.2020 - 13.33u
Door: Mark Jaspers

De eerste editie van The Fin Competition ging van start op 1 oktober 2020 in 15 Belgische hogescholen. 346 studenten streden de voorbije acht weken om een plaatsje in de grote finale van The Fin Competition.

Eén team per school behoort tot de finalisten: de ultieme strijd vindt plaats op 27 november om de beste fictieve bank van België te worden.

Ook Thomas More Mechelen en Thomas More Geel zullen alles op alles zetten om de overwinning in de wacht te slepen.

- De financiële sector heeft nood aan nieuw en jong talent.

- Febelfin Academy, het competentiecentrum voor de financiële sector, biedt een helpende hand door het hoger onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

- The Fin Competition geeft studenten Bank- en financiewezen een brede inkijk in de werking van een bank.

- Een positief initiatief om jongeren en studenten een hart onder de riem te steken tijdens de tweede covidgolf

- De eerste minister, Alexander De Croo, en de minister van Financiën, Vincent Van Peteghem, steunen The Fin Competition.

Febelfin Academy lanceerde in samenwerking met de financiële sector in België dit jaar voor het eerst The Fin Competition. De derdejaarsstudenten van de bachelor Bank- en financiewezen van 15 hogescholen werden onderverdeeld in diverse groepjes van drie met als objectief hun digitale bank het beste runnen.

Studenten leren tijdens deze simulatie inzichten te krijgen in de dynamiek van lenen, spaarkapitaal en het winnen van klanten en welke consequenties dit heeft op de verschillende ratio's. Bovendien schaven de studenten hun sociale vaardigheden bij (samenwerken, onderhandelen, communicatie, etc.).

Jongeren hebben het zwaar te verduren in deze tweede Covidgolf, die tevens samenviel met de opstart van het academisch jaar.

Vele hoorcolleges worden verplicht vanop afstand gevolgd wat zorgt dat studenten creatief op zoek dienen te gaan om de samenhorigheid op een andere manier te beleven dit academiejaar.

Deelnemen aan een gezamenlijke wedstrijd, die een combinatie is van leerrijke inhoud en online gaming zoals The Fin Competition, helpt studenten hierbij om hen terug met elkaar verbonden te voelen. Daarom wordt het initiatief ook zo gesmaakt bij de deelnemende studenten.

De financiële sector is zeer nauw verbonden met de maatschappij. Vandaag meer dan ooit, maar ook in de toekomst, zullen banken hun sociaal maatschappelijk rol opnemen om de economie te financieren.

En de banken rekenen op de nieuwe generatie om met vertrouwen de waarden van de bank van morgen uit te dragen. De teams worden daarom niet enkel beoordeeld op de winstgevendheid van hun fictieve bank.

Uiteraard speelt dat een rol, maar er wordt ook gekeken naar duurzaamheid, inclusie, het imago van de bank bij de klant, de aandacht die gegeven wordt aan de regelgever en de algemene personeelstevredenheid.

The Fin Competition is uitgebreid met online getuigenissen van jonge bankiers in toekomstbestendige functies. De studenten worden ook elke week verwend met expertsessies.

In zo een sessie komt een expert aan het woord die de jongeren vertelt over de uitdagingen die op de financiële sector aanstormen (fintech, robobanking, risk management, ...). Dit geheel van acties staat ook op social media bekend als #bethenextgenerationoffinance.

Febelfin Academy lanceerde deze campagne om jong talent aan te trekken. De snel veranderende financiële sector heeft nood aan nieuw en jong talent, maar de krappe arbeidsmarkt maakt het moeilijk om dat talent aan te trekken.

De financiële sector heeft nochtans veel te bieden: een maatschappelijk relevante job, veel kans tot opleidingen om te groeien en toekomstperspectieven.

Op vrijdag 27 november zullen de winnende teams van elke hogeschool het tegen elkaar opnemen in de Grand Final. Zij spelen dan opnieuw de online simulatie, maar deze keer voor de overwinning in de wacht te slepen.

Vanaf 13u45 kan iedereen live de bekendmaking van de winnaars volgen via www.fincompetition.be

imageMeer nieuws

Wikipedia, de populaire online encyclopedie, wordt 20

Wikipedia, de populaire online encyclopedie, wordt 20
Internationaal | Nationaal 15.01.2021 - 07.58u

Grondwettelijk Hof: digitale vingerafdruk mag op elektronische identiteitskaart

 Grondwettelijk Hof: digitale vingerafdruk mag op elektronische identiteitskaart
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.01.2021 - 00.08u

Zaal De Waai in Geel en De Zoerla in Westerlo worden vaccinatiecentrum

Zaal De Waai in Geel en De Zoerla in Westerlo worden vaccinatiecentrum
Geel | Herselt | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Westerlo 14.01.2021 - 22.34u

Vlaamse Waterweg : 'Binnenvaart regio Kempen status-quo ondanks Covid-19'

Vlaamse Waterweg : 'Binnenvaart regio Kempen status-quo ondanks Covid-19'
Kempen regio | Neteland | Olen | Vlaanderen 14.01.2021 - 19.36u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto