Een schouderklopje is zeer welkom, maar soms verdien je iets meer dan dat... Dat vonden drie (ex-) studenten van de graduaatsopleiding marketing bij Thomas More. Een brainstorming sessie zorgde voor een ongelooflijke challenge: een goodiebag voor elke medewerker van de zorgsector!

Tijd voor ACTIE!

"First we clapped, now we act". De dag nadat deze uitspraak gedaan werd in "Gert Late Night" mondde een chatsessie tussen enkele enthousiaste (oud-)studenten van Thomas More uit in een zeer ambitieus doel. "We werken allemaal mee aan de Dag van De Collega om onze werkervaring uit te breiden.

Toen we een chatsessie hielden over de plannen van de 2020 editie, begonnen we te praten over de mensen van de zorg en hun plaats midden in de vuurlinie. Al heel snel begonnen we de zotste ideeën te bedenken om hen te bedanken. Vrijwel zonder nadenken is de sessie geëindigd in

'We doen dit gewoon. We gaan goodiebags maken voor de zorgsector.' Ik kan niet ontkennen dat we al een paar keer spijt hebben gehad..." lacht Laura Delcourt, één van de bezielers van het project.

De drie werkten ondertussen super hard. Ze breidden hun team uit en maakten een website en een facebookpagina. Op drie dagen tijd werden 20.000 "Care4Care" bags aangevraagd en kregen ze veel sympathie van de bevolking.

"We merken dat iedereen het er echt wel over eens is: de zorg verdient meer dan een applaus. Die mensen riskeren elke dag hun leven. Wat je ook denkt over de quarantaine, het respect voor de zorg is bij elke Belg even groot."

Iedereen kan zijn steentje bijdragen!

Op de website www.firstweclappednowwecare.be kan je op allerlei manieren helpen. Het begin is gemaakt, maar het allermoeilijkste blijft toch sponsors vinden voor de inhoud van de goodiebags. Sander Meeuwssen startte na zijn opleiding bij Thomas Mare twee jaar geleden zijn eigen hostessenbureau.

Omdat zijn opdrachten ook zijn stilgevallen, besloot hij zijn energie mee in dit project te steken als sponsorzoeker. "Antwerp Expo was onmiddellijk bereid zijn hallen ter beschikking te stellen voor de stockage en handling van de goederen. De inhoud van de zak samenstellen is iets moeilijker.

We weten dat het een crisissituatie is voor heel wat bedrijven, maar we hopen dat bedrijven ook beseffen dat zonder de zorg hun situatie nog veel pijnlijker zou kunnen zijn, nu én in de toekomst. We blijven hoe dan ook positief. We gaan dit halen!"

Wil je helpen? Kijk op www.firstweclappednowweact.be" of op de facebookpagina: https://www.facebook.com/firstweclappednowweact