Het personeel van de overheidsdienst Financiën legt volgende week dinsdag het werk neer en gaat in Brussel betogen. De vakbonden bij de fiscus zijn de hervormingsplannen en het gebrek aan overleg spuugzat, zo schrijft De Morgen dinsdag.

De bedoeling is om te verzamelen voor de Financietoren aan de kleine ring en vervolgens op te stappen naar de North Galaxy-torens bij het Noordstation. Daar houdt de top van het departement kantoor. Het management is al enige tijd bezig met een operatie centralisatie. De bedoeling is het aantal vestigingen terug te schroeven tot 200.

“De manier waarop dat gebeurt, klopt echter niet”, klinkt het bij de bonden. “Het is gewoon willekeur. De vestiging in Aarschot verdwijnt, maar die in Haacht blijft open. Als je naar de reden vraagt, is er niemand die een antwoord kan geven. Er komen ook blinde vlekken. In de Westhoek of Noord-Limburg zal de burger nagenoeg nergens meer terecht kunnen.”

Ook het feit dat de voorzitter van het directiecomité voortaan eigenhandig zal kunnen beslissen wie waar moet werken, schiet in het verkeerde keelgat.

Bron : Belga