Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In Fix Hair zet groei doordacht verder : 'Voor dames met haarverlies, de oplossing'

Infixhair Team

Kasterlee, Oudsbergen – In Fix Hair, de Kempense producent van haarwerken van 100% natuurlijk Europees haar in Kasterlee groeit. Om deze groei en verdere ontwikkeling te ondersteunen, krijgt bestuurster Katrien Van Allemeersch versterking van de investeerdersgroep rond de Limburgse ondernemer Erik Kerkhofs. Samen met zijn partner Zina Dior is de bedrijfsleider van Kebro de trekker van deze participatie.

“Deze keuze schept extra kansen om ons aanbod uit te breiden en de groei naar andere landen solide te realiseren“, zegt Katrien.

Door de jaren heen bouwde Katrien Van Allemeersch In Fix Hair uit tot een topspeler op de markt van haarwerken van exclusieve kwaliteit in België en Nederland. Alle haarwerken zijn gemaakt van 100% natuurlijk Europees haar. Een voor een worden ze op de eigen gespecialiseerde productiesite op de Filipijnen handgeknoopt tot een uniek haarstuk op maat van de eindklant. Dit zijn meisjes en dames die kampen met permanent haarverlies of kaalheid, bijv. als gevolg van alopecia.

In België werken 35 kappers vast samen met In Fix Hair, in Nederland 45. “Mee door onze succesvolle deelname aan de vakbeurs Die Zweithaar in Frankfurt krijgen we ook vanuit Duitsland meer en meer vraag naar onze haarwerken”, vertelt Katrien Van Allemeersch. Om sterke stappen te zetten op de Duitse markt en om ons productgamma uit te breiden, voelde ik de nood aan extra partners.”

 

Streven naar kwaliteit

Die oproep triggerde Erik Kerkhofs, eigenaar van Kebro, specialist in betonnen vloeren en verhardingen in Oudsbergen. De Limburgse bedrijfsleider ontwikkelde via zijn partner en pruikenmaakster Zina Dior affiniteit met de wereld van haarwerken. Samen met zijn financieel adviseur Jan Van Mieghem uit De Pinte ging hij op prospectie.

“We merkten al snel dat In Fix Hair zeer goed gestructureerd is”, zegt Erik. “Ook was er meteen de gezonde klik met Katrien; met haar strategische aanpak, gedrevenheid en streven naar kwaliteit. Op dat moment zat Katrien aan haar grenzen omdat ze binnen In Fix Hair voor alles verantwoordelijk was. Door het wegnemen van een aantal taken en haar te ondersteunen bij het nemen van (kern)beslissingen, zijn we ervan overtuigd dat In Fix Hair een zeer mooie verdere groei kan realiseren.”

 

Duitse netwerk uitbouwen

Samen met nog twee andere privé-investeerders sloten de betrokken partners de participatiedeal. “We streven naar een groei die enerzijds mikt op de uitbreiding van ons productgamma. Tegelijk gaan we voor meer klanten of In Fix Hair-experten. Dit zijn kappers die helemaal vertrouwd zijn met onze haarwerken en het directe aanspreekpunt zijn voor meisjes en dames met haarproblemen. In eerste instantie bouwen we ons Duitse netwerk verder uit, daar zijn de eerste commerciële zaadjes intussen geplant”, lichten de investeerders een tipje van de sluier op.

In de praktijk betekent deze versterking dat Katrien In Fix Hair blijft runnen, samen met Zina die het technische luik van de haarwerken voor haar rekening neemt. “Dat geeft mij meer ruimte om me sterker te focussen op onze bestaande klanten en de ontwikkeling van nieuwe markten. Iets wat ik heel graag doe, maar waarvoor ik in het verleden de tijd niet vond”, vult Katrien enthousiast aan.

Erik Kerkhofs en Jan Van Mieghem zullen Katrien en Zina voornamelijk ondersteunen en faciliteren. “De combinatie van bestaande en nieuwe skills zal ertoe leiden dat iedereen zich meer kan focussen op zijn/haar kerntaken; op wat iedereen graag en goed doet. Dit werkt bevorderlijk naar onze klanten en hun eindklanten toe. Zonder compromissen te maken op vlak van kwaliteit, service en ondersteuning van onze In Fix Hair-experten”, klinkt het vastberaden bij het In Fix Hair-team.

 

Sterk team

Naast de investeerders telt het In Fix Hair-team 2 medewerkers in België en 220 medewerkers op de Filipijnen. “Zonder mijn twee medewerksters Julie Van Laer en rechterhand Iris Loos stonden we met In Fix Hair niet waar we nu staan”, benadrukt Katrien. “En dat geldt ook voor onze Filipijnse directeur op de productiesite. Dankzij dit sterke team kunnen we samen ons groeiverhaal blijven schrijven. Een grote dankjewel hiervoor.”

Infixhair Team

Deel dit artikel