Rederij Flandria bestaat dit jaar 100 jaar. Sedert 1922 is zij de toonaangevende rederij op de Schelde.

Speciaal voor het eeuwfeest werd een samenwerking aangegaan met de Nederlandse rederij De Zilvermeeuw, die van duurzaamheid haar handelsmerk gemaakt heeft. Daarom heeft Rederij Flandria de Z8 aan haar aanbod toegevoegd.

Na een reeks succesvolle jaren, ging Flandria gebukt onder de gevolgen van de coronacrisis. Covid 19 heeft ook een groot deel van het jaar rondvaarten onmogelijk gemaakt. Bovendien zijn de stijgende energieprijzen een domper op het enthousiasme. De energieprijzen stegen maar liefst van 0,16/l in 2020 naar 1,12 euro/l in 2022.

Kwaliteit en duurzaamheid

Flandria heeft een samenwerking aangegaan met de Nederlandse rederij De Zilvermeeuw en wordt de Z8 aan het aanbod van Flandria toegevoegd.

De Z8 is het neusje van de zalm voor wie in topklasse wil varen. Het schip is ontwikkeld vanuit een duurzaam oogpunt: elektrische motoren, toiletten die met buitenwater gespoeld worden, de restwarmte van de motoren wordt gebruikt om het schip te verwarmen.

In de zomer wordt het buitenwater gebruikt om het schip te koelen. Alle comfort is aanwezig met panoramisch uitzicht, leuke zithoekjes en andere functionele ruimtes om recepties te organiseren tot 175 personen.

Hoewel de CCR2-motoren van de Z8 reeds aan de huidige emissiewetgeving voldoen, is de ambitie om de schadelijke emissies maximaal terug te dringen en maximaal groen te varen.

Met het Solfic MPAT-systeem wordt fijnstof van de motoren met 97% verminderd. Ook de uitstoot van stikstofoxiden wordt met circa 80% verminderd en de onverbrande koolwaterstoffen (HS's en CO) worden tot 90% gereduceerd. Het schip beschikt over een erg sfeervolle LED-verlichting, een vestiaire en airconditioning. Aan boord zorgt Salons Schoeters voor de culinaire topkwaliteit..

Ontdek de haven van Antwerpen

Een rondvaart met de Flandria is de perfecte manier om de haven van Antwerpen en de Schelde op een andere manier te ontdekken. De Flandria vloot is de ideale locatie voor elk privé- of huwelijksfeest en voor elk bedrijfsevent.

Inschepen gebeurt aan het Kattendijkdok/Londenbrug, op wandelafstand van het MASD, Red Star Line museum en het nieuwe Havenhuis.

Happy Hour Cruise

Voor het jubileumjaar hebben de drie andere schepen van Rederij Fandria een bijkomende opfrisbeurt gekregen. Zij staan mee ter beschikking om elk weekend (van 15.30 tot 17 uur) een Happy Hour Cruise aan te bieden. Er zijn extra-activiteiten gepland met onze partners zoals Brouwerij De Koninck en Elexir d'Anvers.

Er worden ook verschillende combinaties gemaakt met de buren van Flandria: hetMAS, Red Star Line Museum, Antwerp Brewing Company (Seefbier), wandelingen op het Eilandje, Antwerp City Golf en Antwerp Bike Tours.

Ook blijft Flandria de mogelijkheid aanbieden om een havenrondvaart vooraf te laten gaan met een lezing 'Oep z'n Aantwaarps'.

Informatie en reservatie:
www.flandria.nu
philip@flandria.nu
0477 26 50 50

© Willy Ysewijn - bron Freddy Michiels.